G15 Målscorere

Slo Molde i serieåpningen

Det ble seier for G15-gutta i sesongens første seriekamp. Tangotrøyene vant 3-2 over de besøkende fra Rosenes By

Den nasjonale G15-serien er i gang og Aalesunds Fotballklubb starter serien sterkt hjemme på Color Line Stadion mot erkerival Molde Fotballklubb.

Typisk lokalderby

Kampen utarter seg til å bli et typisk lokalderby der mye av spillet bærer preg av seriestartnerver.  Kampens første mål kommer allerede etter ett minutt, da en moldespiller er uheldig og setter ballen i eget nett. Like før pause øker ledelsen til 2-0, etter mål av Nataniel Hjelle.

Hjemmelaget har bra kontroll i kampens første halvdel og går til pause med ledelsen 2-0.

Den andre omgangen starter Tangotrøyene friskt og spiller i en periode svært god fotball. De første femten minuttene kjører en Molde hardt og i det 57. minuttet får hjemmelaget straffespark. Den setter Tobias Leikanger inn bak moldekeeper Heine Devold og ledelsen er dermed økt til 3-0.

Siste halvtimen blir Aalesund mere baktunge og slipper Molde mere og mere inn i kampen. Bortelaget rekker å sette to reduseringer i kassa før dommer Joachim Killingmo fra Spjelkavik IL blåser av kampen til stillinga 3-2.

Mange debutanter

Trener Jonas Sunde var fornøyd med seier i serieåpningen, men mener at kampen blir unødvendig spennende mot slutten.

- Det blir litt for mye frem og tilbake. I perioder er vi gode, men vi har også perioder i kampen der spillet vårt ikke fungerer. Selv om vi leder 3-0, vil jeg si at sluttresultatet 3-2 egentlig oppsummerer kampen godt.

Det er en hel gjeng som debuterer i den oransje drakta i dag, noe som er stort både for spillerne og mange fremmøtte familiemedlemmer, sier en smilende trener.