Sliteseier mot Strømmen

Castro og Gueye sto for målene i en kamp hvor dødballer ble avgjørende

Annonse:

Et AaFK lag som fortsatt troner årets OBOS-liga møtte Strømmen som fortsatt leter etter sin første trepoenger for sesongen. Til tross for et 4-0 tap borte mot Start, har de vært gjerrige bakover så lang i sesongen. Lagene møttes i siste serierunde av OBOS-ligaen 2018, der Holmbert Fridjonsson ble kampens eneste målscorer.

Tangotrøyene stilte uten Fredrik Carlsen og Jernade Meade, som ikke ble klar for dagens kamp etter at de måtte gå av med mindre skader  i forrige runde mot Sogndal. Andreas Lie ble også tatt ut av troppen, grunnet en forestående fødsel. Dermed fikk Tarjei Omenås sjansen fra start, med Enock Mwimba som reserve.

Kampen startet rolig. Begge lag var forsiktige og rotet litt i pasningsspillet. Etterhvert fikk AaFK mer kontroll på ballen, men det ble uten de helt store sjansene. Scenarioet fortsatte slik ut over omgangen. Gjestene prøvde, men presisjonen manglet litt. Spesielt på innleggene.

Strømmen sto for kampens så langt største sjanse etter 35 minutter. Mahmoud Sami Laham sto alene på 5 meter, men sparket ballen over. Hjemmelaget tok gradvis mer over etter dette.

Like før dommeren skal blåse av for pause, blir Niklas Castro felt innenfor 16-meteren. Holmbert Fridjonsson, som ble avgjørende sist lagene møttes, fikk sjansen fra krittmerket. Både ballen og keeper går i samme hjørnet, og lagene går til pause på stillingen 0-0.

Andre omgang startet frisk for AaFK, og Oddbjørn Lie var farlig fremme på en corner etter 49 minutter. Presisjonen på innleggene ble litt bedre etterhvert og innbytter Gueye var også frmme med hodet, men ballen gikk like utenfor.

Til tross for få store sjansen, lå minnet om forrige serierundes magiske sluttminutter klart i bakhodet.

Etter 78 minutter ble Castro felt innenfor 16-meteren for andre gang. Dommeren blåste, og denne gangen var det Niklas selv som skulle ta det. Han satt ballen trygt motsatt for keeper, og AaFK gikk opp i ledelsen.

Samme mann sto ved cornerflagget etter 86 minutter. Den tidligere Kongsvinger spilleren prikket ballen på hodet til Pape Gueye, som stanget den kontant i nettet.

Det var en kamp hvor dødballer ble avgjørende. Hjemmelaget fikk en corner to minutter senere, og innbytter Magnus Tvedte headet den i bakre stolte og inn.

4 minutter ble lagt til. Strømmen fikk en corner i siste minutt, men AaFK klarte å holde unna. Dermed pakket tangotrøyene sekken med tre nye poeng, og reiser hjem til Sunnmøre med et smil om munnen!

Strømmen - Aalesund FK 1-2 (0-0)