Slik oppsummerer han helga

G16-trener Per Gidlund fikk mye ut av guttelagets deltakelse under fylkesturneringa på Color Line Stadion.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

Sammen med Hødd, Molde og Kristiansund deltok Aalesund på turneringa som strakk seg over både lørdag og søndag. Der fikk Per og hans trenerteam se nærmere på guttene som skal utgjøre guttelaget i 2021. I tillegg var hospitanter fra Ellingsøy, Rollon og HaNo med.

- Vi har hatt ei fin helg, der vi har fått kartlegge spillere. I høst har vi hatt med hospitanter fra andre klubber. Vi har fått sett hvordan de fungerer i kamp sammen med spillerne som vi har her fra før. Jeg synes at samtlige av hospitantene gjorde det bra, sier Per.

Han forteller at noen av hospitantene vil bli vurdert for overgang til AaFK, mens andre ikke får tilbudet akkurat i denne omgang.

- Vi kommer likevel til å fortsette den gode dialogen med spillernes moderklubber og spillerne selv når det gjelder mulighetene for å hospitere i 2021. Som vi vet, når det gjelder spillere i denne alderen, så er utviklingen forskjellig. Noen er modne for å bli med AaFKs guttelag nå, mens andre trenger mer tid på seg. Det blir viktig for oss å følge opp de spillerne som trenger litt mer tid. Så får vi se hvordan de ligger an når vi har kommet til våren, sier han.

Tangotrøyene slo Hødd og Molde, men kom til kort mot Kristiansund. To av tre er bra for AaFK, men det var samhandling og prestasjoner som var i fokus.

- Relasjonene på bana satt bedre enn forventet med tanke på at vi hadde med en del nye spillere. Noen hadde sikkert litt sommerfugler i magen også. Med tanke på alt dette, så synes jeg at gutta har levert godt i helga, så absolutt, konstaterer Per.

Han er glad for at det har blitt noen kamper for laget i høst. Koronaåret 2020 har bydd på utfordringer.

- Dette året har vært veldig spesielt. Det at vi får noen ekstra kamper på tampen av sesongen er viktig. Totalt har vi spilt for få kamper denne sesongen, så det var fantastisk at vi fikk gjennomføre denne turneringa, slår Per fast.

 

Annonse fra Obos-ligaen: