Slik blir utviklingsavdelingen for 2020

- Nøkkelordet er kontinuitet, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland

Annonse:

Utviklingsavdelingen 2020

Utviklingsleder: Sindre Eid

G19: Amund Skiri (Hovedtrener) og Tor Hogne Aarøy (ass. trener)
G16: Per Gidlund (Hovedtrener) og Kristoffer Lie (ass. trener)
G14 Kretslag: Øyvind Riise Dalseth (Hovedtrener) Magnus Antonsen (ass.trener) og Tor Hogne Aarøy.
G13: Kristoffer Lie
Keepertrener: Sindre Ryssevik
Fysisk trener: Jonas Nordal

Flere av trenerne og medlemmene i støtteapparatet i AaFKs utviklingsavdeling fortsetter i sine roller, men noen endringer er det i forkant av en ny sesong.

- Vi har gjort en strategisk endring på kretslag G14 hvor vi har det faglige ansvaret. Tidligere utviklingsleder Øyvind Riise Dalseth blir hovedtrener der, slik at linken mot Sunnmøre Fotballkrets styrkes. Han får med seg Magnus Antonsen, som har mange år bak seg i Spjelkavik IL og Tor Hogne Aarøy. Det å ha Øyvind innpå oss er også gunstig med tanke på den overføringsverdien det har for vår nye utviklingsleder Sindre Eid, kommenterer AaFKs sportslige leder Bjørn Erik Melland.

Sportslig leder, Bjørn Erik Melland. Foto: Marius Simensen
Sportslig leder, Bjørn Erik Melland. Foto: Marius Simensen

- Amund og Tor Hogne fortsetter som i fjor på G19, der Amund er hovedtrener og toppspillerutvikler. Per og Kristoffer fortsetter som trenere på G16 og G13, der Per blir hovedtrener for G16 og Kristoffer for G13. Litt av grunnen til at vi gjør den endringen er at vi ikke ønsker delt lederskap på lag. Vi ønsker at én person har det overordnede ansvaret, sier Bjørn Erik.

Det er en løsning Per Gidlund støtter. Han ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Kristoffer Lie.

- Kristoffer og jeg har jobbet tett sammen, og nå blir i tillegg rollefordelingen tydeligere. Vi kommer fremdeles til å jobbe tett og godt sammen, sier Per, som forteller at planleggingen er godt i gang.

- Sesongen er nesten helt ferdig planlagt for G16-laget. Frem til sommeren er alle kamper satt. Alle tider og dager er bestemt. Når det gjelder turnering til sommeren, så ser vi litt på alternativer, men vi har ikke alt klart ennå, forklarer svensken.

Per Gidlund blir hovedtrener for G16-laget til AaFK. Foto: Srdan Mudrinic
Per Gidlund blir hovedtrener for G16-laget til AaFK. Foto: Srdan Mudrinic

- I november og desember hadde vi spillere på besøk, og vi har gjort avtaler med noen nye spillere. Vi er ikke helt i mål ennå. Vi har fremdeles noen ledige plasser i stallen, legger han til.

Sindre Ryssevik og Jonas Nordal blir sentrale brikker i utviklingsavdelingen som henholdsvis keepertrener og fysisk trener.

- Vi er opptatte av gode støttefunksjoner rundt lagene. Sindre fortsetter som keepertrener i 50 prosent. Jonas fortsetter som fysisk trener. Det er en rolle vi ønsker å øke i innhold. Vi søker også å ha en mer permanent løsning på fysioterapidelen. Det jobber vi med, lyder det fra Bjørn Erik.

En av dem som gleder seg til en ny sesong er G19-trener og toppspillerutvikler Amund Skiri. Han og spillerne er klare for å ta ytterligere steg.

- Det som blir viktig for 2020 er å fortsette jobben fra i fjor. Det har vært litt endringer i akademiklassifiseringen de siste årene, så vi må forbedre oss der og ta det ut i praksis. Vi skal bli enda bedre og råere på å utvikle de emnene som er i klubben, sier Amund.

G19-trener og toppspillerutvikler, Amund Skiri gleder seg til ny sesong. Foto: Srdan Mudrinic
G19-trener og toppspillerutvikler, Amund Skiri gleder seg til ny sesong. Foto: Srdan Mudrinic

- Det ser jevnt over fint ut. Parameterne for antall landslagsspillere viser at vi er langt unna Norges-toppen, men vi jobber hardt for å bli bedre. Lagmessig har vi gjort det ok, og så skal vi jobbe enda hardere for å utvikle spillere til A-laget. Det er det vi holder på med. Det er målet, slår han fast.

Annonse fra Eliteserien: