Skryter av sunnmørsklubbene

Etter Sunnmøre FK G14 sin storseier over NFF Trøndelag vanket det rosende ord til spillerne og klubbene deres fra kretslagstrener Ronny Holte.

Annonse:

NFF Trøndelag G14 - Sunnmøre FK G14 1-4 (0-3)
SalMar-banen, Trondheim

I kretslagsoppgjøret for 14-åringer mellom Trøndelag og Sunnmøre ble det lørdag ettermiddag storseier til gjestene. Trener Ronny Holte var mektig imponert av sine spillere etter kampen.

- Guttene var veldig flinke til å følge kampplanen. Første omgang var årsbeste. Vi ledet 3-0 til pause og frustrerte trønderne som ble springende mellom. Vi var gode i gjenvinningen, og maktet å stå med ettertrykk. Veldig bra, slår Ronny fast.

Den andre omgangen ble roligere, men de rødkledde fra Sunnmøre hadde god kontroll. Mats Helle, Syver Skeide, Lars Ramstad og Elias Erstad scoret lagets mål. De fire spillerne representerer henholdsvis Volda TIL, IL Hødd, Sykkylven IL og Emblem IL. Kretslagstrener Ronny Holte hadde med seg 17 spillere fra en rekke klubber fra hele kretsen. Jobben som gjøres i de ulike klubbene imponerer Ronny.

Mats Helle, Syver Skeide, Lars Ramstad og Elias Erstad laget målene i seieren mot NFF Trøndelag.
Mats Helle, Syver Skeide, Lars Ramstad og Elias Erstad laget målene i seieren mot NFF Trøndelag.


- Dialogen vi har med klubbene er veldig god. Spillerutviklere, trenere og lagledere i klubbene er deltakende og imøtekommende. Samarbeidet er nært og godt. De gjør en kjempejobb hver eneste dag, og så skummer vi fløten og tilfører ekstra krydder, mener Ronny, som i samme åndedrag også roser spillerne han rår over.

- Dette er en gjeng lærevillige, ivrige gutter som virkelig har lyst til å få til noe med fotballen. De er lyttende og suger til seg det vi voksne prøver å fortelle dem. Det er veldig kjekt å få jobbe med så ivrige og nysgjerrige 14-åringer som er meget dedikerte, sier han videre. 

For kretslaget er det en drøy måned igjen av sesongen. Spillerne har hatt samlinger jevnlig, og begynner å nærme seg 20 kamper denne sesongen. I den sammensveisede kretslagsgjengen har det skjedd mye positiv utvikling denne sesongen, forteller Ronny.

- Den fysiske utviklingen kan vi selvfølgelig ikke gjøre noe med. Det er ikke vi som bestemmer om noen skal vokse 10 centimeter på en sesong eller ikke, men den fotballmessige utviklingen kan vi legge til rette for, og der har det skjedd mye. Jeg må samtidig få påpeke at den viktigste jobben skjer i klubbene, så får vi bidra med krydder og inspirasjon, avslutter treneren som kan glise hele veien fra Trøndelag til Sunnmøre etter lørdagens overbevisende forestilling. 

Disse spillerne var med i kretslagstroppen:

Christian Mork Breivik – Hareid IL
Sigurd Dybvik Bøe – Langevåg IL
Daniel Elias Dyb – Godøy IL
Elias Synes Erstad – Emblem IL
Vegard Håheim Elveseter – Bergsøy IL
Oliver Giskegjerde – Giske IL
Mats Brænde Helle – Volda TI
Nicolai Søyset Hopland – Rollon
Julius Zahl Jarnes – Bergsøy IL
Magnus Toftnes Kolvik – Ellingsøy IL
Kyrre Meinseth – Hødd IL
Henrik Andreassen Olset – Aksla IL
Lars Jarnes Ramstad – Sykkylven IL
Filip Haram Rogne – Hødd IL
Iver Sjåvåg – Herd SK
Syver Skundberg Skeide – Hødd IL
Eskil Aarhus Utgård – Sykkylven IL

Annonse fra Eliteserien: