- Skapte nok til å vinne

Jonas Grønner føler at AaFK hadde fortjent tre poeng mot Viking.

Annonse:

Foto: NTB Scanpix

- Det er heller to poeng tapt enn ett vunnet. Det er min umiddelbare følelse. Vi havnet riktignok under med 1-2 og utlignet sent, og sånn sett er det greit med ett poeng. Likevel var det mye energi i laget, og jeg håpte at den energien kunne gitt oss tre poeng. Det er kjedelig at det ikke ble slik, for vi skapte nok til å vinne. 

Det sier Jonas Grønner etter uavgjortkampen mot Viking.

Midtstopperen leverte en god forestilling defensivt, bidro framover og virket pigg kampen gjennom. Etter oppgjøret er han offensiv og uttrykker stor tro på at AaFK, til tross for dagens tabellsituasjonen, skal karre seg til ståplass til slutt. 

- Vi er gode fotballspillere, og vi leverer en god kamp. Gode prestasjoner gir grunnlag for selvtillit og flere gode prestasjoner. Det er mye å ta med seg fra dagens kamp, både i form av offervilje og innsats, forklarer han. 

Aalesund ligger sist i Eliteserien med sju poeng på 13 kamper. På plassen foran ligger Start, som etter tapet mot Kristiansund fremdeles har ni. Sørlendingene har spilt én kamp mer enn AaFK. På kvalik-plassen ligger Mjøndalen med 11 poeng på 13 kamper. 

- I kampene som kommer skal det være fullt mulig å plukke poeng. I denne ligaen her er det nesten det samme om man møter Bodø/Glimt eller Mjøndalen. Vi kan ta poeng i alle kampene, og det gjør at spenningen kommer til å leve helt inn, tror bergenseren.

Neste søndag drar Jonas og lagkompisene nordover til nabofylket Trøndelag. På Lerkendal venter den gamle storheten Rosenborg,som søndag kveld slo Sarpsborg 08 5-1.

- Lerkendal er alltid en gøy arena å komme til. Der oppe kan vi senke skuldrene. De er nok ute etter å banke oss på Lerkendal, men som jeg nevnte, så kan vi ta poeng fra alle. Vi presterte der oppe i cupen i fjor, og vi vet at vi kan prestere godt der neste helg også, sier han.

Etter at kampprogrammet i starten av sesongen var beintøft med matcher både i helgene og midt i uka, er det litt flere dager mellom rundene nå. Kampen mot Rosenborg spilles neste søndag, og det må føles som en liten evighet for spillere som har vært gjennom et realt hardkjør.

- Mot Viking tømte jeg bensintanken fullstendig, så nå skal jeg legge med med beina høyt og hvile inn mot neste søndag, smiler Jonas. 

Annonse fra Obos-ligaen: