- Skal vise at vi er konkurransedyktige

Det sier Amund Skiri, som er i Marbella med AaFKs juniorlag.

Annonse:

Aalesunds juniorlag deltar i disse dager i skandinavisk sluttspill. Laget er kvalifisert etter å ha vunnet den nasjonale serien. Mandag spilte laget sin første kamp, da Danmarks beste juniorlag, FC København, var motstander. Det endte med et knepent 2-3-tap.

- Totalt sett var det en nokså god prestasjon. Vi kom litt skeivt ut. 0-2 etter 20 minutter er ingen god start. Vi kom tilbake kjapt i andre omgang, og hadde taket om matchen et øyeblikk. Så ble det 2-3. Derifra og ut var det jevnt. De hadde sine muligheter, vi hadde våre. Til slutt endte det altså 2-3, men vi kan ikke være misfornøyde heller. Gutta jobbet bra og fulgte kampplanen. Jeg snakket med FCK-trenerne som var misfornøyde med det laget deres leverte. Det betyr at vi klarte å gjøre dem dårlige, og det tar vi med oss, forklarer Amund på telefon fra Marbella.

I dag møter AaFK-juniorene svenske Hammarby. Amund og gutta har sett svenskene på video og føler seg godt forberedt på hva som møter dem.

- Vi har kampene deres fra den nasjonale serien på video, og i tillegg har vi sett dem i aksjon mot Esbjerg her i Marbella. Vi møter et voksent og fysisk juniorlag. De spiller direkte, og jeg tror at det kan passe oss godt, sier han.

Troppen på plass i Marbella.
Troppen på plass i Marbella.

Cuphelten fra 2009 forteller at både han, støtteapparatet og spillerne er glade for å være i Spania. Temperaturene ligger på 12 - 15 grader, været er bra, og fasilitetene gode. I tillegg får man muligheten til å utveksle erfaringer og prate fotball med kollegaer fra både norske, svenske og danske klubber. I tillegg til folk fra de deltakende klubbene er både agenter og representanter fra norsk fotball på plass. Hovedfokuset for Amund og kompani er å vise at AaFK er konkurransedyktig.

- Jeg unner guttene å være her. Som klubb skal vi være stolte. Vi er den eneste av klubbene her nede med A-lag på nivå to i 2021. Det var ikke gitt for noen år siden at vi skulle være med på nasjonalt sluttspill. En ting er å være her, noe annet er å være konkurransedyktig. Mot FCK viste vi at vi er det. Vi skal vise det mot Hammarby også. All ære til guttene som viser at de håndterer nivået, sier en engasjert Amund Skiri.

Kampstart i oppgjøret mellom Aalesund og Hammarby er klokka 16.30.

Gode treningsforhold og topp stemning i Marbella.
Gode treningsforhold og topp stemning i Marbella.

 

Annonse fra Eliteserien: