- Skal videreføre stolte keepertradisjoner

Keeper-nykommeren Michael Lansing kalles «Mike», og har bosatt seg på øya som fostret Sten Grytebust.

Annonse:

Foto: Jon Forberg

-Jeg elsker plassen her. Jeg hadde kommet til Norge før om jeg viste hvor fint det er her.

— Michael Lansing

Foto: Jon Forberg
Foto: Jon Forberg

Etter knappe fem år i Danmark, har vår nye amerikanske sisteskanse slått seg til ro i Ålesund. På Ellingsøya. Der Sten Grytebust startet sin karriere, for siden å bli AaFKs bunnsolide bankgaranti i mål. Storspillet sendte han til Odense, før 31-åringen nå er keeper for storklubben FC København.

-Jeg elsker plassen her. Jeg hadde kommet til Norge før om jeg viste hvor fint det er her. Dette blir en perfekt match. Faktisk snakket jeg med Sten før jeg skrev under for AaFK. Han er en topp3-keeper i den danske Superligaen, og jeg beundrer han virkelig, sier Michael Lansing.

Vinnerskalle

Den høyreiste amerikaneren har skrevet kontrakt ut 2023-sesongen, og er som resten av AaFK-troppen mer enn startklar for å kjempe om poeng i OBOS-ligaen.

-Det har vært en veldig lang oppkjøring, men det har vært 5 gode måneder som har gitt oss mange svar. Vi har også fått ekstra med tid til å bli bedre kjent på banen, og vi er svært klare for å komme i gang. Treningskampene syns jeg har vært gode, og Åsane-tapet i generalprøva var lærerikt. Ting vil ikke gå av seg selv i år, fortsetter Lansing.

Han kom til Vejle på nivå 2 i Danmark fra New York Red Bulls U23 i 2016. Siden gikk ferda til Aalborg og sommeren 2019 til Horsens. Der voktet Lansing målet fast utover høsten, og fikk 14 kamper i Superligaen. 2020 ble trøblete med kun 2 cupkamper, noe en lei kneskade og påfølgende operasjon må ta mesteparten av skylda for. I tillegg forvaltet kroaten Matej Delac sine sjanser vel i Lansing sitt skadefravær.

-Delac er ikke bare en fantastisk keeper, men også et flott menneske. Han sender meg fortsatt meldinger, gratulerer meg eller lurer på hvordan det går. Han er en god kamerat. Selv om det aldri er kult å være nummer 2, følte jeg meg aldri som det i Horsens. Det var god stemning i keepergruppa, forteller «Mike»

Som er den andre amerikaneren som vokter målet for tangotrøyene. Adin Brown var heller ingen smågutt, og landsmann Lansing har hørt om keeperkjempa som blant annet scoret utligningsmålet på Lerkendal i 2007.

-Jeg har hørt han var en keeper som dirigerte forsvaret sitt med tydelig stemme, men ellers vet jeg ikke så mye om Adin. Det er lenge siden, smiler landsmann Lansing.

Anders Lindegaard er en annen keeperkjempe, som i sin tid kom nettopp fra Danmark til AaFK.

Hva tenker Michael Lansing om årets sesong, og hva har han med seg i bagasjen fra «over there»?

-Jeg kommer fra et toppidretts-miljø med sterk vinnermentalitet, og jeg er selv mentalt sterk. Den styrken skal jeg bruke til å dra laget med meg. Det er mye selvtillit i gruppa, og ting ser bra ut. Jeg er veldig spent, men selvsagt går vi for opprykk.

Målklubben_1920x1080 1MB.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: