Sjømatkompaniet dobler støtten!

- Dette er folk som virkelig brenner for AaFK, forteller salgs- og partneransvarlig Tarjei Omenås.

Annonse:

Foto: AaFK

Sjømatkompaniet, har til tross for nedrykket til nivå 2 i Norge, valgt å doble støtten til klubben.

- Det betyr utrolig mye for klubben å ha slike støttespillere. Dette er folk som virkelig brenner for AaFK, forteller salgs- og partneransvarlig Tarjei Omenås. 

Sjømatkompaniet ble startet i 2014, av Fredrik Friberg sammen med samboer Fride Fiskerstrand og kompanjong Tore Hovland. I 2017 omsatte de for 111 millioner kroner, og året etter ble de kåret til Årets Gasellebedrift i Møre og Romsdal, som den bedriften med størst vekst de siste tre årene. 

I 2018 mottok Fredrik Friberg seniorgruppas hederspris, der deler av begrunnelsen gikk som følger:

«Fredrik Friberg får prisen for sin innsats gjennom mange år med diverse sponsorat, gaver og lignende til klubben og seniorgruppa.

Fredrik Friberg er en som setter AaFK og Seniorgruppa foran alt og alle, en som ikke går av vegen for å støtte gruppa, laget og klubben uansett hvordan det er angående divisjon, prestasjon og hva som ellers foregår innenfor husets vegger på Color Line Stadion. Det er ingenting som stopper denne karen.»

Screenshot 2024-01-23 at 13.00.34.png
Vakker kunst med riktig logo pryder veggene i Sjømatkompaniets nye lokaler

Sjømatkompaniet har blitt en sterk bidragsyter til idretten i området, ved siden av å spesialisere seg på å få fersk fisk og sjømat fra båter og fiskemottakk og ut til sluttkunden i løpet av noen timer. 

Friberg selv var keeper på AaFK helt opp til junioralder, og kunne ofte finne på å sitte på tverrliggeren midt under kampen, før han i siste øyeblikk hoppet ned og reddet skuddet. Interessen for AaFK har han alltid hatt med seg.

I et intervju med SMP i 2018 fortalte han om et helt spesielt minne fra en cupkamp på Kråmyra.

- AaFK lå under 2–0 for Clausenengen. Klokka der opp var av gamlesorten, med visere. Da fikk jeg vippet klokka tilbake en tre–fire minutter før pause, slik at omgangen ble lengre. Men da jeg skulle prøve det samme i 2. omgang, knakk viseren, og det ble oppstyr. Straffa jeg fikk, var at jeg ikke fikk være med guttelaget til Dana-Cup det året. Opphavsmann til hele påfunnet gikk derimot klar, det var Erling Ytterland, fortalte Friberg.

Du kan dra paralleller mellom det meste, og for Friberg og Hovland er ikke fiskenæringen og fotballen noe unntak.

- En ting er sikkert. Det finnes et hav av muligheter her, konstaterer Friberg.

 

Annonse fra Obos-ligaen: