- Siste kampen er alltid spesiell

De møttes i midten av januar, gikk gjennom en nesten 80 dager lang oppkjøring, før det ble 32 seire- og cupkamper og nå, ti måneder etter det hele sparket i gang på treningsfeltet, står de igjen med 90 minutters fotball i Nordens Paris søndag.

Annonse:

Foto: NTB

Sesongen er ved vei ende. Det gjenstår en enkelt kamp for spillerne. En kamp som noen vil påstå ikke betyr så mye, siden både Tromsø og AaFK ligger midt på tabellen.

Sportslig sett stemmer ikke det. Tromsø har håp om å bli nummer fem. AaFK vil opp på øvre halvdel og bli nummer åtte. Dessuten er det tross alt den siste kampen etter en svært lang sesong, der mye sto på spill svært lenge. 

- Jeg syns alltid det er spesielt med den siste kampen, sier kaptein David Fällman.

- Det spiller nesten ingen rolle hvordan sesongen har vært, for det er noe med den siste gangen vi skal i aksjon. Det handler om at det er veldig lenge til neste seriekamp og man skal på ferie som man ikke har hatt på ti måneder. Det er en stor forandring på vei, legger han til.

Litt mer ro

AaFK har vært solide i det siste, bortsett fra stortapet borte mot Kristiansund, og tatt 13 poeng på de siste seks kampene. Og vi avsluttet med 2-1-seier i egen lekegrind mot Lillestrøm.

- Det er en bra følelse, for vi fikk en veldig god opplevelse i den siste hjemmekampen. Det gjør at man har litt mer ro foran den siste bortekampen. Nå ser det bra ut for oss. Vi pratet om det da det gjensto åtte-ni kamper at vi ville avslutte skikkelig. Det tok vi seriøst og det har vi klart. Det skal vi ta med oss. 

Tromsø har vært gode i år. Og har nok overrasket flere. På Alfheim har de 8-4-2 og tatt 28 poeng, og kun Vålerenga, Rosenborg, Bodø/Glimt og Molde har sanket flere poeng på eget gress.

De eneste lagene som har klart å få full pott er Sarpsborg 08 og Molde, og både Rosenborg og Bodø/Glimt måtte reise hjem med tap. 

- Vi møtte dem to ganger i år og jeg syns de er et av de vanskeligste lagene vi ha møtt. For de der så grundig i sitt ballinnehav. Så vi må være tålmodige, sier kapteinen.

- Ta ut alt

I vår ble det 2-2 i 3. serierunde, i en kamp hvor vi ledet 2-1 helt til Tromsø scoret fire minutter på overtid. 

- Det var i april, så det er så lenge siden at vi ikke tenker på. Om vi skal revansjere noe, så er den siste bortekampen mot Kristiansund. Vi vil vinne, men det blir utrolig viktig å dra dit og få en god prestasjon og det er målet vårt. Vi skal ta ut alt, både psykisk og fysisk. Det er ikke noe å spare på. Kan vi få maksimalt ut av det tankesettet så blir det bra. 

- Vi tar med oss en avslutning på et år inn til det neste. Nå har vi den gode hjemmekampen mot Lillestrøm i margen og det kommer å sitte i når vi kommer tilbake. Men kan vi krydre det med en god bortekamp, så vil det være bra. 

Annonse fra Eliteserien: