Siste fem på Briskeby

Kan Aalesund gjenta bedriften fra 2002?

Det er hele ti år siden sist gang tangotrøyene sist spilte kamp mot hedmarkingene på Briskeby. Da endte det med tap. Dette er de siste fem oppgjørene mellom lagene på "Kamma"s hjemmebane:

1998: HamKam - Aalesund 3-0

Selv om Hamarkameratene endte helt sist i 1. divisjon denne sesongen startet det meget bra for grønnbuksene. I den første serierunden, 19. april, kom AaFK på besøk. "Kamma" ga seg ikke før det sto 3-0 etter scoringer av Atle Maurud (2) og Stian Berget.

Slik stilte AaFK:

Mathiesen, Vattøy (Hansen 68.), Ekeberg (Strømsholm 69.), Skiri, Torp, Hartmann, Fiskerstrand (K.O. Sunde 80.), Stadsnes, Brungot, Ytterland, J.A. Riise

2001: HamKam - Aalesund 3-0

Tre år senere møttes lagene i den siste serierunden i 1. divisjon. Også denne gang endte det med en knusende 3-0-seier til hjemmelaget. 2.394 tilskuere fikk se Sveinung Fjeldstad sende hjemmelaget i ledelsen etter 14 minutter. Per Johansson og Stig Krohn Haaland scoret de øvrige målene. Dette året endte Hamarkameratene på 3. plass, mens nyopprykkede AaFK ble nummer seks.

Mathiesen, Ekeberg, Skiri, Vattøy, Melland, Austnes (Ødegaard 87.), Fredriksen (Sandø 70.), Fagermo, Ytterland, Andersen (dos Santos 63.), Aarøy

2002: HamKam - Aalesund 1-2

I 2002 rykket AaFK opp til Tippeligaen, og endelig ble det seier på Briskeby. 956 tilskuere var vitne til at Tor Hogne Aarøy og Eirik Hoseth tidlig i andre omgang puttet hvert sitt mål. Bare noen minutter senere reduserte Espen Haug, men Normarks elever holdt stand og dro hjem med tre poeng.

2005: HamKam - Aalesund 2-1

I 2005 møtte lagene hverandre i øverste divisjon. Kun tre minutter var spilt da Jan Michaelsen sendte HamKam i ledelsen fra straffemerket. Bare noen minutter senere pekte dommer Svein Oddvar Moen igjen på straffemerket - nå på motsatt side av banen. Rune Berger gjorde seg klar, men brant straffesparket AaFK hadde blitt tildelt. Ni minutter før slutt doblet Oluwasegun Abiodun HamKams ledelse. Tor Hogne Aarøy ga kampen nytt liv to minutter senere med sin redusering, men hjemmelaget red stormen av.

Brown, Ekeberg, Gudmundsson, Melland, Johnsen, Austnes (Moldskred 46.), Berger, Fredriksen, Hoseth (Fagermo 77.), Olsen (M'Baye 63.), Aarøy

2008: HamKam - Aalesund 2-1

Det hittil siste oppgjøret mellom lagene på Briskeby ble spilt for ti år siden. Som i 2005 slapp Aalesund inn et svært tidlig baklengsmål. Allerede etter to minutter sto det 1-0 til HamKam etter scoring av Vegar Bjerke. Olivier Karekezi doblet etter halvtimen. Fem minutter etter pause reduserte Tor Hogne Aarøy, akkurat slik han gjorde i 2005. Som tre år senere dro "Kamma" seieren i land.

Lie, Jääger, Tollås Nation, Arnefjord, Holm (Kopteff 46.), Skiri (Silva 81.), Fjørtoft (Orry Larsen 46.), Arneng, Stephenson, Parr, Aarøy