Simen Rafn har signert

Den rutinerte backen er klar for AaFK.

Annonse:

Tidligere Fredrikstad-, Gefle- og Lillestrøm-spiller Simen Rafn har den siste tida trent med AaFK. Onsdag morgen skrev han under på papirene som gjør ham til Aalesund-spiller ut 2021-sesongen.

29-åringen har de siste fire sesongene spilt i Lillestrøm, hvor han fikk med seg over 100 kamper.

I Simen får vi en erfaren spiller som har spilt mye, mellom 25 og 30 kamper fra start for LSK hver sesong de siste fire årene. Han er en stødig type som vi har hatt sansen for lenge, og nå var timingen god. Simen kan bekle begge backene og gir oss god dekning, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

Karrieren til Simen startet i breddeklubben Skogstrand IL, før han ble hentet til Fredrikstad i 2007. Han fikk debuten på A-laget i 1. divisjon mot Alta tre år senere. Han hadde et opphold i svenske Gefle i 2016-sesongen, før ferden gikk videre til LSK i 2017.

Backen har landskamper for Norges G17- og G18-landslag.

Simen forteller at han har fått et veldig godt inntrykk av både byen, klubben, medspillerne og trenerne. Gode samtaler med hovedtrener Lars Arne Nilsen var avgjørende for at han valgte å bli en del av AaFK.

- Det han har fortalt har virket spennende. I tillegg har klubben hentet inn mange gode spillere. Det virker som om laget står foran en ny start, og det vil jeg gjerne være med på, sier Simen.

Forsvarsspilleren kjenner godt to av de andre nykommerne, Torbjørn Kallevåg og Kristoffer Ødemarksbakken, som også har en fortid i Lillestrøm. I tillegg har Simen vært lagkamerat med David Fällman, som nylig ble bekreftet klar. De to var lagkamerater i Gefle. 

Fredrikstad-mannen håper å bidra med sin erfaring og rutine til at Aalesund kan gjøre som hans forrige klubb. Simen var nemlig med på å spille Lillestrøm opp fra OBOS-ligaen til Eliteserien forrige sesong.

- Flere av gutta her har også lykkes med et opprykk, og den erfaringen kan være avgjørende. Det er en veldig positiv erfaring å ha med seg, mener han.

Hovedtrener Lars Arne Nilsen er svært glad for at Simen er på plass.

- Simen er en erfaren spiller vi har gode referanser på fra både Eliteserien og OBOS-ligaen. Vi har snakket sammen om prosjektet vi har på gang her. Han får spille sammen med gode spillere, flotte typer, både som er med fra tidligere og som er hentet inn. Det hersker en tro på prosjektet, og det ville han være med på. Han blir en del av et AaFK som skal bygge lag, og jeg merker at spillergruppa har en glød og tro på at vi skal kunne lykkes, sier LAN.

Vi ønsker Simen hjertelig velkommen til AaFK!

Annonse fra Eliteserien: