Sigurd Haugen er klar for AaFK

Spissen kommer fra belgisk fotball.

Annonse:

Foto: NTB Scanpix

Aalesunds Fotballklubb har signert en avtale med angrepsspilleren Sigurd Haugen med en varighet ut 2023. Den tidligere Sogndal- og Odd-spissen kommer fra belgiske Union Saint-Gilloise, der han har vært siden september i fjor.

Den 185 centimeter høye 22-åringen startet sin profesjonelle karriere i Odd, før turen gikk videre til Sogndal. Før overgangen til belgisk fotball bøttet spissen inn 25 mål på 40 kamper for hvittrøyene fra saftbygda.

Sigurd Haugen har kamper for Norges G18- og G19-landslag.

- Vi har lenge hatt våre øyne på Sigurd Haugen. Helt fra han var i Sogndal. Etter at vi solgte Pape Gueye så har vi visst at vi måtte ha en fullverdig erstatter. En som komplementerer de spissene vi allerede har her. Sigurd gjør det. Med sin fart, sin villighet til å utfordre bak motstanderens forsvar, sin vilje til å stresse stopperne og selvsagt sin evne til å score mål. Han er ung, han er norsk og han skal opp og frem. Det liker vi, sier hovedtrener Lars Bohinen.

Sigurd Haugen (t.v.) i duell med Daníel Leó Grétarsson i kvalifiseringskampen i fotball mellom Aalesunds og Sogndal på Color Line Stadion i 2018. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Sigurd Haugen (t.v.) i duell med Daníel Leó Grétarsson i kvalifiseringskampen i fotball mellom Aalesunds og Sogndal på Color Line Stadion i 2018. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

AaFKs sportslige leder Bjørn Erik Melland sier dette om overgangen:

- Dette er noe vi har jobbet med over tid. Sigurd passer oss godt. På mange måter. Samtidig har det vært en modningsprosess hos Sigurd selv og klubben i Belgia. Det har også vært, og er fortsatt, en utfordrende økonomisk situasjon for klubben. Vi har i dette tilfellet vært helt avhengig av ekstern finansiering, og vi vil rette en stor takk til alle de som bidrar for å få dette til.

Med Sigurd på plass har vi en mer balansert tropp i inngangen til en heftig kampsesong.

Spilleren selv forteller at han gleder seg til å komme i gang i AaFK.

- Dette er veldig spennende selvfølgelig. Jeg har gledet meg en stund, og ser nå fram mot seriestart og er veldig trigget og klar, sier han.

Interessen fra tangotrøyene har han visst om lenge, og forklarer her hvorfor valget falt på Aalesund:

- AaFK har en god trener som jeg har hørt mye om, det er et robust og voksent lag som kan utfylle meg bra og som kan utvikle meg videre.

- Jeg har møtt AaFK noen ganger og tapt stort sett, men nå gleder jeg meg til å bli kjent med system, trenere og spillere.

Vi ønsker Sigurd hjertelig velkommen til Aalesunds Fotballklubb!

Annonse fra Obos-ligaen: