Sigurd Bloch - en utmerket hedersmann

Ildsjela mottok hedersdiplom under årsmøtet forrige uke.

Annonse:

Foto: aafk.no

- Jeg var ikke til stede på årsmøtet, så jeg fikk beskjed via en badmintonkollega om at det hadde skjedd noe tirsdag kveld. Da kom det tekstmelding, og så registrerte jeg i nettavisa til Sunnmørsposten at jeg hadde blitt tildelt en hederspris på årsmøtet, forteller Sigurd. 

Moldenseren med det store AaFK-hjertet forklarer at han setter stor pris på utmerkelsen. 

- Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket. Desto mer gledelig og hyggelig er det å motta en sånn pris etter å ha vært i systemet i 30 år, sier han. 

Det var i 1989 at Sigurd Bloch tok på seg sitt aller første verv i Aalesunds Fotballklubb, da hans eldste sønn begynte å spille fotball i klubben.

- Jeg var en over gjennomsnittet interessert fotballfar. Det tok ikke lang tid før folk la merke til at jeg var ganske så mye til stede både under kamper og treninger. Jeg fikk tilbud om å være med i utvalget til miniknøttlaget. Det takket jeg ja til med en gang, forteller han. 

Å være del av AaFK i en mannsalder innebærer at man får være med på både oppturer og nedturer. 

- Det har vært mange oppturer gjennom disse 30 årene. Den største for min del er nok da klubben sikret opprykket til toppdivisjonen før første gang etter en solid seier over Sandefjord i 2002. I tillegg kommer jo cupfinaleseirene, og spesielt triumfen mot Molde i 2009, sier han og smiler. 

Også i 2020 skal AaFK-profilen være en del av klubbens viktige apparat på kampdag. Sigurd  ankommer stadion én time og tre kvarter før avspark som en sentral del av medieteamet, med ansvar for lagoppstillinger, medierapportering, kamprapportering og rapportering til Norges fotballforbund. I tillegg har han ansvar for å hente spillere og trenere til intervju før og etter kampene. 

- Jeg kommer nok til å være med i mange år fremover, forsikrer han oss om. - Så lenge helsa holder. 

Onsdag fikk Sigurd overrakt diplom og blomster under en markering på Color Line Stadion, der klubbdirektør Geir S. Vik holdt en flott tale til Sigurd foran ansatte og medlemmer av seniorgruppa. 

- Klubben har vært viktig for meg fra guttene mine begynte å spille fotball. Jeg har hatt gleden av å være en del av et miljø og et fellesskap som har gjort at jeg har blitt kjent med veldig mange hyggelige mennesker, forteller Sigurd.

At klubben er viktig for Sigurd er tydelig, men vel så viktig er Sigurd for klubben.

Annonse fra Eliteserien: