Signerte lokal keeper

Tor Erik Larsen (23) har blitt enig med AaFK om en toårskontrakt.

Annonse:

Foto: AaFK

Larsen har vært med på trening siden oppkjøringen startet, og har stått én omgang i treningskampene både mot Hødd og Brattvåg. Han har gjort sakene sine så bra at han ble belønnet med en toårskontrakt. 

- Det er utrolig stort for meg. Å få spille for AaFK har vært en stor drøm helt siden pappa tok meg med på kamp for første gang som liten gutt på Kråmyra, sier Larsen.

- Mer moden

AaFK er imponert over utviklingen til 23-åringen fra Spjelkavik, og mener at han er et eksempel på at mye og hardt arbeid over lang tid betaler seg. 

- Tor Erik har gitt et veldig godt inntrykk på trening og i kamp i perioden han har trent med oss. Han er en lokal keeper som har gått en annen vei enn de aller fleste. Han har jobbet hardt over lang tid og vist at dette er noe han virkelig har lyst til. Med denne innstillingen er vi helt sikker på at Tor Erik vil ta nye steg som keeper de kommende årene, og slik sett var det veldig naturlig å tilby han en kontrakt, sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland.

- Han er en keeper vi har kjent til i flere år. Han kom fra Spjelkavik til vår utviklingsavdeling for noen år siden. Siden dro han tilbake og spilte seniorfotball der før han flyttet til USA for studier og collegefotball. I 2017 var han med vårt A-lag på treningsleir til Spania. Tor Erik har tydelig vokst som keeper de siste åra. Han har hatt fin utvikling og blitt mer moden som keeper. Vi ser frem til å ha han hos oss de to neste åra, sier keepertrener Frank Mathiesen.

Han påpeker selv at veien frem til kontakt har vært alt annet en enkel. Og dessuten tok han et utradisjonelt valg ved å spille fotball for et universitet i USA. 

- Det har jo vært en utrolig lang og tøff vei. Jeg har vel alltid vært en slags underdog siden jeg ble funnet for dårlig til både AaFK G16 og G19 da jeg var yngre. Men samtidig så har jeg hatt en indre drive som skulle motbevise de som ikke trodde på meg. Da jeg var ferdig med videregående ville jeg fortsette satsingen, men samtidig måtte jeg være en realist i den forstand at jeg måtte ta en utdanning. Det ble et enkelt valg å reise til USA, for det var økonomisk gunstig i forhold til stipend samtidig som det ble tilrettelagt på en profesjonell måte for at jeg kunne utvikle meg som fotballspiller. Tiden i USA var ikke bare en dans på roser, men det gjorde meg voksen. Jeg liker å si at jeg ble ti år eldre på tre år. Noe som også har slått positivt ut på hvordan jeg spiller som keeper i dag, sier Larsen.

Nyter hver dag

Nå er han klar for å ta opp hansken for å bli førstekeeper. En utfordring han ser frem til. 

- Konkurransen i en eliteserieklubb vil alltid være beinhard. I AaFK har jeg alle ressursene en keeper trenger for å bli best. Jeg har Norges beste keepertrener i Frank Mathiesen, og så har jeg en hovedtrener i Lars Arne Nilsen som tør å satse på keepere han har troa på. Det har man sett før da han i sin tid ga sjansen til Ørjan Nyland på bekostning av Vebjørn Skeide, som var årets spiller året før om jeg husker rett. Derfor er det opp til meg selv å ta til meg det jeg kan av læring fra Frank samt å prestere, så er jeg sikker på at Lars Arne vil bruke den keeperen han mener er best.

Han har allerede funnet seg gode til rette i spillergruppa. 

- Det har vært utrolig artig å komme inn i klubben. Jeg har sørget for å nyte hver dag siden jeg vet hvor mange timer med hardt arbeid som ligger bak muligheten jeg har fått her. Spillergruppa har tatt godt imot meg pluss at det jobber utrolig mange flotte folk bak kulissene i klubben som legger alt til rette og bidrar til at man virkelig trives.

- Aldri gi opp

Til slutt gir han gjerne bort råd til unge håpefulle spillerne som drømmer om å spille i Eliteserien. 

- Mitt råd er å tro på deg selv og aldri gi opp. Ikke mist troa når enkelte forteller deg at du ikke er god nok. Det viktigste er at du har et klart visuelt bilde i hodet ditt av hva du vil oppnå og hvor du vil. Samtidig at du må være forberedt på å ta konsekvensene av målene du setter deg. Du må tørre å drømme, tørre å sette deg mål, tørre å mislykkes og viktigst av alt aldri gi opp, sier Larsen.

Annonse fra Eliteserien: