Kampen ser du på Eurosport Norge og discovery+

Kjetil Rekdals HamKam topper OBOS-ligaen etter 12 serierunder. AaFK kommer til Hamar som innehavere av fjerdeplassen, og ligger fem poeng bak grønnbuksene.

Fire seire, én uavgjort og ett tap er fasit for HamKam på egen grunn:

HamKam - Strømmen 2-0
HamKam - Sogndal 2-1
HamKam - Ull/Kisa 3-0
HamKam - Åsane 1-2

Rekdals gutter kommer fra 1-2-seier borte mot tabelljumbo Sandnes Ulf lørdag. Rasmus Lindkvist og Jonas Enkerud sørget for at HamKam ledet 0-2 til pause. Christian Landu-Landu reduserte et kvarter ut i andre omgang, men Sandnes Ulf klarte ikke å utligne HamKams ledelse.

Nevnte Enkerud er oppe i seks scoringer etter nettkjenningen mot Sandnes Ulf. Det samme antallet har kameraten Kristian Eriksen, og disse to blir det viktig å se opp for onsdag.

Kjetil Rekdal slo Sandnes Ulf med en form for 5-4-1, som han har hatt suksess med denne sesongen. Mot Sandnes Ulf var disse spillerne på bana:

Faye Lund - Melgalvis, Skjærvik, Rødølen Opsahl, Guerra, Lindkvist - Eriksen, Bjørlo, Onsrud (Rekdal 85.), Sildnes (Azrani 85.) - Enkerud

Du legger kanskje merke til at Rekdal kom inn fem minutter før slutt. Det er ikke Kjetil som har gjort comeback, men hans sønn Niklas som fikk noen minutter som innbytter.

Uavgjort mot Jerv

Vi skulle gjerne hatt tre poeng i forrige runde, men måtte nøye oss med ett. Det kom etter at Erlend Segberg fikk fulltreff fra distanse to minutter før ordinær tid. Jerv tok ledelsen ved Willis Furtado på overtid i første omgang, noe som gjorde at Aalesund måtte jage utligning etter pause.

Det sto ikke på mulighetene, og nevnte Segberg var nære flere ganger. Til slutt satt den for tangotrøyene, som hadde nok av sjanser til å vinne. Det har gjerne vært gjennomgangsmelodien for AaFK i flere kamper denne sesongen. Laget spiller seg til en rekke muligheter, men så har det skortet litt i de avgjørende øyeblikkene.

AaFK på fremmed gress

Aalesund har vært gode hjemme, står med fire seire, to uavgjorte og ingen tap. Innledningsvis i sesongen var det den skravle borteformen som gjorde at tangotrøyene ikke hang med i toppen.

Etter tre strake tap har det tatt seg opp, og Aalesund kan vise til seier mot Ull/Kisa, uavgjort mot Sandnes Ulf og seier mot Grorud. Ett poeng kunne fort blitt til tre mot Sandnes Ulf hadde uttellingen foran kassa vært bedre.