SEIER, SEIER, SEIER!

Tre deilige poeng til Aalesund.

Første omgang:

Hjemmelaget kom til den første sjansen på Color Line Stadion onsdag kveld. Niklas Castro holdt på ballen ute til venstre, høyt i banen. Med en fin ball fant han Jonas Grønner, som fra langt hold banket til. Kula gikk like utenfor. Da var det spilt fem minutter.

Start var heller ikke ufarlige, og kom på en visitt etter ni minutter. Rutinerte Espen Børufsen fikk æren av å avslutte angrepet, men ballen gikk godt til side for mål.

Aalesund var best fra start av, og viste bra balltempo og vilje til å være først på hver ball. Tangotrøyene kom til et par ok innlegg de første ti minuttene, både fra høyre og venstre, men foreløpig uten mottakere.

Mottaker hadde derimot Start-spiller Børufsens lave innlegg etter 16 minutter. Ringreven fosset fram på venstre, løftet blikket og fant Mathias Bringaker foran mål. Den tidligere Viking-spilleren gjorde ingen feil da han dunket inn 0-1.

AaFK hadde vært best i starten, og så absolutt ingen grunn til at Start skulle forbli i ledelsen. Minuttet etter sto Aalesund høyt og vant et hjørnespark. Niklas Castro svinget ballen inn, og på bakre stolpe stupte Holmbert Fridjonsson fram og stanget inn 1-1.

Smalt det på den ene sida, så smalt det på den andre, og det raskt. Et innlegg fra venstre ble blokkert før den nådde en Start-spiller, og ballen spratt i tverrliggeren bak Gudmund Broks Kongshavn. På returen kastet Eirik Schulze seg fram og sendte Start opp i 1-2. Da var det spilt 19 minutter, og vi hadde fått tre mål på tre minutter.

Lars ledet sine gutter til en viktig seier! Foto: Srdan Mudrinic.

Noen minutter senere kunne det raskt stått 1-3 om det ikke hadde vært for en meget patent Gudmund Broks Kongshavn. Jonas Grønner og Daniel Leo Gretarsson lot en ball passere midt på AaFKs halvdel, og Steffen Lie Skålevik stakk gjennom. I møte med Gudmund Broks Kongshavn var det derimot full stopp. Først vartet Gudmund opp med en fabelaktig enhåndsredning, før han ryddet opp på returen også. Meget godt keeperspill!

Start festet grepet på Color Line Stadion, og kom seg til et par småfarligheter etter den store sjansen. Eirik Schulze var en sann mare for hjemmelaget, og viste seg fram både ved å tråkle seg inn i feltet og ved å levere en grei heading mot mål. Heldigvis for hjemmelaget fikk han ikke dreis på avslutningene.

Simen Bolkan Nordli uttalte til TangoTV at nøkkelen for å slå Start var å score flere mål enn dem, men foreløpig lå ungguttens lag under. Det prøvde vår nummer 11 å gjøre noe med da klokka viste 34 minutter. Simen brøt ballbanen på Starts halvdel og forsøkte seg fra ok hold, men traff ikke rent på ballen, som trillet ut til utspill.

I en litt roligere periode, like før pause, kom AaFK til en brukbar mulighet da Parfait Bizoza testet skuddfoten. Ballen gikk like utenfor, men Start-keeper Wichne så ut til å ha kontroll. Daan Klinkenberg, som kom inn for en skadet Oddbjørn Lie tidligere i omgangen, var enda nærmere på overtid. Nederlenderen møtte et innlegg med pannebrasken, og nikket kula bare en snau halvmeter til side for mål.

Til pause sto det 1-2 på Color Line Stadion.

Andre omgang:

Aalesund gikk ut i 100 rett etter at andre omgang ble satt i gang. Daan Klinkenberg skrudde på turboen ute til venstre og kriget seg inn i boksen. Nederlenderen slo ballen 45 grader ut, hvor Peter Orry Larsen ventet. AaFK-veteranen traff ikke helt rtent, og ballen gikk utenfor.

Like etter fikk Kevin Kabran en bra mulighet fra litt skrått og langt hold, men Gudmund Broks Konsghavn var med på notene.

Daniel Leo Gretarsson ville ikke være noe dårligere enn Kabran, og fyrte til fra langt hold etter 51 minutter. Skuddet var knallhardt, og Start-keeper Wichne måtte slå ballen ut til corner. I kjølvannet av hjørnesparket beleiret hkemmelaget gjestenes boks, og kom til brukbare avslutninger. Nærmest var definitivt Holmbert Fridjonsson på et skudd, men Start-forsvarerne kastet seg foran ballen.

Aalesund fortsatte å trykke på, og fikk publikum opp av setene. Laget, anført av en kvikk Niklas Castro, spilte tidvis ball i hatt med Start, som ikke hang med i svingene. Peter Orry Larsen kom til en avslutning på et av angrepene, men skuddet ble for løst.

Jonas Grønner la ingenting imellom i duellene. Foto: Srdan Mudrinic.

Aalesund-dominansen bar frukter, og like før timen var passert ble Niklas Castro lagt i bakken inne i feltet. Fra ellevemetersmerket var Holmbert Fridjonsson sikkerheten selv da han banket ballen i krysset til 2-2!

Etter utligningen tok det enda mer fyr i oppgjøret, der begge lags spillere viste med all tydelighet at de ville vinne hver eneste ball.

Midt i en positiv Aalesund-periode kom Start til en bra mulighet. Da var det spilt 69 minutter. Eirik Wichne kom seg rundt på høyrekanten og la inn til Espen Børufsen. Start-spilleren kom seg ikke langt nok bak ballen, og headingen ble upresis.

I den andre enden fortsatte Aalesund å male på. Innbytter Isak Dybvik Määttä var god, og kunne fått en assist da han 20 minutter før slutt svingte ballen inn i feltet i retning Holmbert Fridjonsson. Islendingen var bare centimetre unna å nå ballen.

Unggutten fra Sula var igjen involvert bare tre minutter etter. AaFKs nummer 38 headet et oppspill videre mot en Simen Bolkan Nordli i fart. Den tidligere HamKam-spilleren hamret løs, men Starts keeper fikk en hånd på ballen, og holdt faktisk på å fomle den i eget mål. Uheldigvis for Simen og kompani gikk ballen like til side for mål.

Start var mer med, og like etter Alesunds store sjanse var Kevin Kabran millimetre unna å score. AaFK rotet bort ballen, og Kabran satte fart mot mål. Avslutningen gikk via Isak Dybvik Määttä, og ballen smalt i tverrliggeren bak en utspilt Gudmund Broks Kongshavn.

Ti minutter før slutt viste Niklas Castro ren klasse da han stormet framover og chippet ballen elegant over Starts forsvarsrekke - rett på pannebrasken til Holmbert Fridjonsson, som på deilig, deilig, deilig, deilig vis stanget inn 3-2!

Simen Bolkan Nordli var bare en meter unna å øke til 4-2 på et frispark, men nettveggen var der den skulle.

Aalesund holdt unna til dommeren blåste av fem minutter på overtid, og dermed kan alle med AaFK-hjerter juble for en enormt forløsende seier.

Aalesund - Start 3-2 (1-2)