Se "Føler´n" med Sten Grytebust

Se episoden med Sten Grytebust hvor Oskar Fjørtoft Sandanger, Mental Helse Ungdom og Sparebanken Møre inviterte til en åpen prat om mental helse.

Annonse:

Alle har ei mental helse. Noen ganger har den det veldig bra og andre ganger kan ting være tøft.

Det er helt normalt å ha en tøff periode i livet. Du er trenger ikke å være deprimert fordi ting føles litt mørkt og vanskelig ut akkurat nå.

Vi sammenligner oss dessverre veldig mye mot det perfekte som ofte løftes frem i sosiale medier og det «perfekte ytre» vi kan utstråle.

De alle fleste har ting de sliter med, men vi snakker oftere om det positive enn det vanskelige. Det gjør at en fort kan føle seg annerledes når en går gjennom en vanskelig periode. 

Alle har utfordringer, vi snakker bare ikke åpent om det.

Vi ønsker å være med på å løfte frem åpenhet om det og ha det vanskelig. bl. a. gjennom vårt arbeid med MOT jobber vi med å utvikle robust ungdom.

Vi skal tåle å ha det litt vanskelig i perioder, for det er helt normalt. Så skal vi skal bry oss om hverandre så vi kan hjelpe hverandre når noen har det litt ekstra tøft.

Press innen idrett. Hvordan er det med den mentale helsen kombinert med presset spillerne opplever? Ikke bare de på A laget til AaFK, men de som er yngre også. Det er tøft og skulle prestere på vegne av deg selv og andre. Om det er på vegne av foreldre, lagspillere, støtteapparat eller supportere så er det tøft når en møter motgang og kritikk. Presset og ønsket om å prestere kommer tidlig. Det er tøft å bomme på «åpent mål» uansett om du er 10 år eller 30 år. 

Hvordan snakker spillergruppen om dette? Se Føler’n for å se hva Sten Grytebust tenker om dette.

 

 

Tusen takk til Oskar Fjørtoft Sandanger, Mental Helse Ungdom og Sparebanken Møre som invitere oss med til å snakke åpent om mental helse.

Annonse fra Obos-ligaen: