Scoringshungrige sunnmøringer på tokt

Før kampen: Åsane - Aalesund.

Annonse:

Foto: Jon Forberg

Åsane – Aalesund
OBOS-ligaen, runde 19
Myrdal stadion lørdag klokka 15.00.

Kampen ser du på Eurosport Pluss og discovery+

AaFK er i form og scorer omtrent på bestilling. LANs gutter står med 13 scoringer på de tre siste kampene etter trepoengere mot Raufoss, Bryne og Grorud. Lørdag er det Åsane som venter i Bergen. Fortsetter Aalesunds scoringsbonanza på Myrdal stadion?

Foto: Jon Forberg
Foto: Jon Forberg

Vrien motstander

Åsane er et lag med mye ballbestittelse, et lag som liker å trille mye ball. Det var vi vitne til da de gjestet Color Line Stadion tidligere denne sesongen. Det var likevel AaFK som kom seirende ut av duellen etter to scoringer signert Niklas Castro.

Åsane har levert en bra sesong, og er en motstander man ikke skal ta lett på. Laget har tidvis vist ordentlig muskler, og viste tidlig tegn på å kunne kjempe høyt oppe på tabellen. Laget vant fire av sine fem første kamper. Nå står de med seks tap på sine ti siste kamper og befinner seg midt på tabellen. I midtuka ble Jerv for sterke på Levermyr og slå Åsane 3-1.

Når Åsane tar imot AaFK på Myrdal stadion i Bergen, er det med vissheten om at de tapte sin forrige hjemmekamp mot et annet topplag. Serieleder HamKam regelrett smadret Åsane på Myrdal forrige helg. Kjetil Rekdals gutter ga seg ikke før de hadde scoret fire ganger. Åsane ble stående med null nettkjenninger.

AaFK i storform

Lars Arne Nilsen har virkelig fått sving på sakene i Aalesund. Etter en variabel sesongstart har det aller meste gått på skinner for tangotrøyene, som scoret seks ganger mot Grorud onsdag. Niklas Castro var banens gigant med tre scoringer som innbytter i 6-2-seieren. På de tre siste ligakampene har Aalesund banket inn 13 scoringer! Laget har nå 14 strake kamper uten tap i ligaen, og det lukter svidd av gutta for tida.

Med Niklas Castro sine tre scoringer mot Grorud kan vi håpe at ballmagikeren virkelig har fått seg en opptur. Lagkamerat Sigurd Haugen har også fått kjenne smaken av suksess den siste tida. Målsniken fra Haugesund er i veldig fin form. Han puttet to mot Grorud, er oppe i fire nettkjenninger på like mange kamper, og har også to målgivende på de fire siste. Så er det Simen Bolkan Nordli da, månedens spiller i august. 21-åringen har notert seg for tre scoringer og tre målgivende på de fire siste.

Foto: Jon Forberg
Foto: Jon Forberg

Runden

AaFK er oppe på tredjeplass. HamKam er fremdeles på topp, og vant igjen sist. Dermed har de 41 poeng, og er fire foran serietoer Jerv. Aalesund er forbi Fredrikstad, som onsdag tapte mot KFUM Oslo. Aalesund har 35 poeng, og er tre foran FFK.

I denne runden skal HamKam møte Strømmen borte, og er store favoritter. Jerv tar imot Sandnes Ulf. Der skal hjemmelaget være favoritter. Fredrikstad spiller søndag, og har favorittstempelet i hjemmemøtet med Ull/Kisa.

Øvrige oppgjør:

Bryne – Start
Grorud - Sogndal
Raufoss - KFUM Oslo
Ranheim - Stjørdals-Blink

Annonse fra Obos-ligaen: