- Sammen sier vi #STOPP!

Vi i Aalesunds Fotballklubb er glade for at idretten tar grep i kampen mot rasisme.

Annonse:

Norsk Toppfotball (NTF) går nå i bresjen for et omfattende arbeid i kampen mot rasisme. Initiativet kommer etter et møte mellom NTF-direktør Leif Øverland og idrettspresident Berit Kjøll, i etterkant av hendelsen i Ålesund. Den nye kampanjen får navnet #STOPP, og vil blant annet omfatte en veileder for håndtering av rasisme. 

-  Vi er veldig glade for at denne kampanjen startes opp, noe som også medfører konkrete tiltak, sier klubbdirektør i Aalesunds Fotballklubb, Geir S. Vik. 

#STOPP-kampanjen, som skal ledes av den tidligere fotballspilleren Freddy dos Santos, vil ha tre fokusområder:

1. En nasjonal synlighetskampanje. 

2. Et holdningsprogram som tilskuere som finnes skyldige i rasisme må gjennomføre.

3. Utarbeide en felles veileder for håndtering av rasismesaker.

Nå sier fotball-Norge et rungende STOPP! i kampen mot rasisme på baner og tribuner.
Nå sier fotball-Norge et rungende STOPP! i kampen mot rasisme på baner og tribuner.

#STOPP-kampanjen henter inspirasjon fra antirasismearbeidet til organisasjonen Kick It Out, som samarbeider med Premier League. Slagordet "Don't Hate, Educate" er sentralt. Freddy dos Santos uttalte til Eurosport og VG tirsdag at denne kampanjen har flere virkemidler tilgjengelige enn kun utestenging. Et holdningsprogram er sentralt for å få dem som finnes skyldige i rasismesaker til å lære av sine feil og endre holdninger. 

Dette gleder Geir S. Vik, som samtidig ønsker felles retningslinjer velkomne. 

- Kort tid etter episoden som utspilte seg etter kampen mot Kristiansund var vi i Aalesunds Fotballklubb tydelige på at her var det manglende verktøy for klubbene. Vi avdekket et stort hull. Det fantes verken veileder eller retningslinjer i fotballen og idretten for håndtering av rasisme. Vi er veldig fornøyde med at dette nå kommer på plass, sier Geir S. Vik. 

Han forteller at spillergruppa i klubben og våre supportere har vært tydelige på at rasisme er uakseptabelt. Klubbene, supporterne og interesseorganisasjonene i fotballen og idretten setter ned foten. Nå er det nok. 

- Vi sier #STOPP til rasisme, og det med all tydelighet. Vi har hatt god dialog med både spillerne og våre supportere, og det har vært et krystallklart ønske om å si ifra om at hets ikke skal forekomme, sier Aalesunds klubbdirektør. 


I den kommende serierunden i Eliteserien og OBOS-ligaen skal kampanjen markeres. Anledningen benyttes til en massiv nasjonal markering av at fotballen sier STOPP. 

- Kapteinene skal bære kapteinsbind med #STOPP. Det samme skal alle trenere, ledere og funksjonærer gjøre. Bindet skal bæres på venstre arm og sterkt markere at vi står sammen. Det blir en kraftfull markering, sier Geir S. Vik. 

Annonse fra Obos-ligaen: