Aalesund – Brann
Eliteserien, runde 3
Color Line Stadion, onsdag kl. 18.00
Kampen vises på Eurosport, Eurosport Player og Dplay

Tangotrøyenes gensyn med Eliteserien har vært brutalt. 3-11 i målforskjell og null poeng etter klare tap for Molde og Kristiansund gjør at AaFK etter to runder ligger aller sist på tabellen. Mot Brann har gutta muligheten til å slå tilbake.

Tapte slag

AaFK har åpnet med to såkalte slag om Møre og Romsdal innledningsvis, og har tapt begge. Glimtvis har de oransje derimot vist hva som bor i laget. Mot Molde var AaFK klart best en halvtime i første omgang, men hadde ikke marginene med seg. På 0-1 bommet Niklas Castro på et straffespark, og på overtid i den samme omgangen gikk Molde opp i 1-2. I andre omgang gikk lufta mer og mer ut av hjemmelagets ballong. Til slutt sto MFK igjen som seiersherrer etter å ha puttet ytterligere to.

I det grufulle 7-2-tapet i Kristiansund søndag startet Aalesund best, og tok også ledelsen etter et selvmål av tidligere Herd- og Molde-spiller Pål Erik Ulvestad. Kampen var tett, tøff og jevn, og lagene gikk til pause med 3-2 til hjemmelaget. Etter pause falt AaFK sammen som et korthus.

Brennhete Brann

Onsdagens motstander står med full pott etter to kamper. I serieåpningen vant Brann 1-2 i Haugesund etter scoringer av Robert Taylor og Daniel Pedersen. I den påfølgende runden ga de rødkledde Viking bank med 3-0. Daouda Bamba, Gilbert Koomson og Erlend Hustad noterte seg for hver sin scoring i en kamp hvor Lars Arne Nilsen satt opp laget i 4-3-3:

Ahamada - Strand, Kolskogen (Rismark 74.), Acosta, Kristiansen - Ordagic, Pedersen, Barmen (Haugen 70.) - Koomson (Rolantsson 70.), Bamba (Hustad 70.), Taylor (Mehnert 87.)

I Bergens Tidende ble Brann-laget hyllet etter seieren mot Viking. Det ble de ikke i februar, da laget tapte 1-3 mot Aalesund i Vestlandshallen. Onsdag må hat trick-helten Niklas Castro og kompani levere på dét nivået om det skal bli jubel i Ålesund, for Brann er uten tvil i form.

Siste nytt

Lite endringer å melde om på skadefronten for AaFK. Fredrik Carlsen, Jordon Mutch, Nenass og Torbjørn Agdestein står over oppgjøret. Sistnevnte er som kjent ute hele sesongen. Holmbert Fridjonsson fikk en smell mot KBK, men er klar til onsdag.

Troppen kommer senere i kveld.

Når det gjelder Brann, så er keeper Håkon Opdal ute med kneproblemer. Nykommer Ali Ahamada får nok fornyet tillit fra start. Jon-Helge Tveita er også ute. Ellers er det usikkerhet rundt Taijo Teniste, Vegard Forren og Kristoffer Barmen. Det er lite informasjon å hente fra Brann eller lokale medier, så vi får bare vente og se hvem som blir klar av disse.