- Salget sentralt i å bygge en bærekraftig klubb

Dersom AaFK skulle ha mulighet for å etablere et slagkraftig lag i Eliteserien, så måtte de budsjettere med spillersalg av en viss størrelse.

Annonse:

Foto: AaFK

For to år siden rykte AaFK ned fra Eliteserien med kun elleve poeng. Med den erfaringen, har klubben jobbet hardt og målrettet for å bygge et lag som skulle etablere seg i Eliteserien. Det kostet. Og da måtte klubben budsjettere med spillersalg for å få kabalen til å gå opp økonomisk.

- Grunnen til at det er lagt inn i budsjettet er fordi det var nødvendig om vi skal klare å etablere oss i Eliteserien. Det krevde store investeringer i spillerstallen før årets sesong, slik at vi kunne bygge opp et slagkraftig lag som er godt nok til å spille i Eliteserien i 2023 også. De fire største inntektspostene våre bør og skal være; partner-, kampdags-, medie- og spillersalgsinntekter. Vår økonomi i 2022 er slik at vi måtte selge for å kunne ha en forsvarlig drift av klubben, sier administrerende direktør i AaFK, Ronny Stokke.

Salget av Määtäå er av typen klubben ønsker. Vi vil utvikle lokale spillere slik at de blir interessante for større klubber og ikke minst det å få på plass gode overgangsavtaler. 

- For AaFK er det svært viktig å få mest mulig igjen for våre egenutviklede spillere. Klubben har fått kritikk tidligere fordi vi ikke har fått godt nok betalt for disse spillerne, men det får vi nå. Det står sentralt i å bygge en bærekraftig klubb som er vårt mål, sier Stokke.

- At AaFK får noe igjen for meg syns jeg er veldig bra. De har gitt meg den muligheten til å reise, så da er det flott at de også får noe igjen for det, sier Isak Dybvik Määtää. 

Stokke gir flere æren for at 20-åringen nå tar steget ut i Europa. 

- Reisen til, og historien rundt Isak, har ikke vært annet enn fantastisk. Han kom til oss etter gode og lærerike år i Fiskarstrand og Langevåg IL, og har videre utviklet seg hos oss både som fotballspiller og som menneske. Den jobben som er lagt ned av ansatte i vårt eget akademi, både av trenere og støtteapparat, er ingenting annet enn imponerende. Reisen frem til A-lagspill er lang og krevende for de fleste fotballspillere, så dette er godt eksempel på hardt, riktig og målrettet arbeid, sier AaFKs administrerende direktør. 

 

Annonse fra Eliteserien: