Reprise fra første oppgjøret

AaFK ledet lenge, men en scoring fem minutter før slutt gjorde at årets siste kamp endte 2-2.

Annonse:

Foto: NTB

Kampen på Color Line endte 2-2 etter at TIL utlignet fire minutter på overtid. I kveld scoret de kampen siste mål fem minutter før full tid. 

Dermed endte begge oppgjørene mellom AaFK og Tromsø 2-2 i årets Eliteserie. 

Kampens høydepunkt var Ebiye Moses sin scoring ti minutter før pause. 

Angrepet var praktfullt. Bedre kan det knapt gjøres. Ballen gikk på ett touch fra mann til mann og til slutt serverte Simen Rafn på utsøkt vis ballen på et sølvfat til Ebiye Moses. Han var nådeløs mot eks-klubben og satte ballen sikkert bak Tromsø-keeperen. 

Moses har med den scoring fem mål på 12 kamper for AaFK i år. For Tromsø i år står han med to mål på 16 kamper. 

Torbjørn Kallevåg fikk æren av å score AaFKs første mål da han var iskald alene med keeper. Det var Kallevågs andre scoring i år. Den første kom i 2-2-kampen hjemme mot Vålerenga. 

AaFK ble nummer ni i årets serie.

Scoring

Etter ti minutter ble ballen spilt til Gilbert Koonsom, som slo ballen forbi en motspiller ved midtbanen og løpte hele halvdelen med ballen. Han fikk avsluttet fra veldig skrå vinkel, men TILs keeper reddet og ga en retur som hjemmelaget fikk klarert. 

Bare ett minutt senere lå ballen i nota i motsatt side. Ballen ble slått inn fra venstre og gikk via en motspiller og havnet i beina hos Nikolai Hopland som ikke fikk klarert skikkelig. Ballen gikk til Waren Kamanzi som satte den kontant i hjørnet. 

Omgangen var 18 minutter gammel da Kamanzi slo inn fra dødlinja og han fant Lasse Nordås, som headet ballen en halv meter over tverrliggeren fra fire meter. 

AaFK-scoringer

Bare ett minutt senere sto det 1-1. AaFK satte fart opp langs venstresiden og John Kitolano ser at Torbjørn Kallevåg er helt alene på motsatt side. Han slo ballen på tvers av bana bak forsvaret til TIL og dermed var Kallevåg helt alene med TILs keeper. Han var kald og rolig, og satte ballen sikkert nede ved stolperota. 

Vel halvveis prøvde Nordås seg med et skudd, men ballen gikk rett på AaFK-keeper Sten Grytebust. 

Og så gikk det som det så ofte det gjør. En spiller som scorer mot sin forrige klubb. Ebiye Moses sørger nemlig for at det sto 2-1 på sin gamle hjemmebane Alfheim. Det var er glimrende angrep hvor ballen gikk fort fra venstre til høyre på et touch fra spiller til spiller. Ballen ble spilt opp på Nenass, som la ned til Erlend Segberg, som slo ballen ut til Simen Rafn. Han nølte ikke og slo ballen på direkten inn i feltet til Moses, som avslutter umiddelbart og sender ballen forbi keeper og i mål. 

Fem minutter før pause fikk TIL frispark i god posisjon, men August Mikkelsen skjøt en meter over tverrliggeren. 

Like etter prøvde Lasse Nilsen seg, men heller ikke han hadde finsiktet siktet. 

Flere langskudd

Den første sjansen etter hvilen kom etter 49 minutter. Moses tok med seg ballen og fyrte av fra 17 meter, men ballen gikk en meter til side for krysset. 

To minutter prøvde samme mann seg fra svært langt hold, for TIL-keeperen sto langt ute, men ballen gikk over tverrliggeren.

Etter 54 minutter var det Mikkelsen sin tur å prøvde seg fra distanse med venstrefoten, men ballen gikk rett på Grytebust. 

Ti minutter senere slo Kitolano til Koomson, som slo ballen forbi og løp fra sin oppasser. Han så etter Kallevåg i feltet, men sistnevnte fikk ikke skikkelig treff på ballen og vertene kunne klarere. 

Hjemmescoring

Da det gjensto 17 minutter prøvde Eric Kitolano seg og han siktet mot det høyre hjørnet, men Grytebust var på plass og reddet, for han må slippe ballen, men han plukket den selv opp. 

Fem minutter før slutt ble ballen slått inn i feltet av Kamanzi. Ballen havnet hos Mikkelsen som satte den bak Grytebust. AaFK-spillerne ropte på offside, men det var umulig å se på TV-bildene og det var heller ikke noe kamera som kunne vise situasjonen fra sida. 

To minutter senere fikk Bjørn Martin Kristensen muligheten på hjørnet av femmeteren, men han headet ballen midt på keeper.

Ett minutt på overtid fikk samme mann muligheten igjen, men nok en gang headet han ballen rett på keeper. 

AaFK: Grytebust - Barmen, Fällman, Hopland - Rafn, Nenass, Segberg, Kitolano - Kallevåg (Ødemarksbakken i 22 min.), Moses (Kristensen i 22 min.), Koomson (Bolkan Nordli 22 min.). 

Annonse fra Eliteserien: