Reisebrev fra nasjonalturnering for Gatelag

AaFKs Gatelag reiste til Bergen og til vertsklubben SK Brann for å spille nasjonalturnering. Her kan du lese det spennende reisebrevet fra turen.

Tekst: Bjørn-Erik Slinning

Mandag den tolvte juni satte vi - 12 spillere fra AaFKs gatelag - oss på flyet til Bergen for å spille nasjonal turnering mot 26 andre gatelag fra klubber rundt om i Norge. Vi var en svært spent gjeng som dro sammen med trener Per Gidlund, AaFK_samfunns ansvarlige Kristin Herje Nørve fra Aalesunds FK, og Perry Silseth fra Skansen Aktivitet.

Vi var trukket i pulje med FK Haugesund, Tromsø IL og vertsklubben SK Brann. Vi var svært fornøyde med trekningen vår, som ble sendt på Facebook tidligere i måneden, og gledet oss til å reise til Bergen og spille.

Været i Ålesund var fint og for det meste opplett mandagsmorgen, og flyturen på 40 minutter gikk rolig og raskt for seg. Deretter var det bybanen fire stopp til hotellet for å sjekke inn. Vi bodde på Quality hotell Edvard Grieg, også kalt "Suitetellet", pga. sine store rom. Der bodde vi sammen med alle de andre gatelagene, 27 lag totalt, inkludert SK Brann som også fikk seg en natt på hotell i egen by.

Turneringen hadde åpning på Brann stadion tirsdag 13. juni, mens kampene ble spilt på treningsanlegget Nymarksbanene

Av tidligere erfaringer, reiste vi til Bergen dagen før turneringen startet for å unngå å ankomme for sent til innmarsj og avspark i første kamp.

Resten av mandagen brukte vi til å dra på Fløyen og være turister i Bergen by før vi avsluttet kvelden med en taco-buffet på hotellet.

Tirsdag 13. etter at alle lagene hadde gått inn gjennom portene på stadion i tog, -til jubel fra oppmøtte barn og voksne- hadde NFF-president Lise Klavenes, den offisiell åpningen av turneringen med åpningstale på Brann stadion.

Resultater og kampoppsettet til AaFKs Gatelag:

Den første kampen vår var mot Tromsø IL, og det ble en god kamp hvor vi gikk tidlig opp i en 1-0 ledelse. Vi skapte mange store sjanser, og vi greide også å legge på til 2-0 før pause. Etter hvilen var det imidlertid Tromsø som tok over initiativet i kampen og reduserte til 2-1. Heldigvis greide vi å holde ledelsen kampen ut og hadde dermed fått en glimrende start på turneringen.

Kamp to var mot FK Haugesund, som trolig var det mest jevnbyrdige laget av alle som vi møtte i turneringen. Gjengen som representerte FKH, som de kalles, tok ledelsen 1-0 mot oss tidlig i første omgang og holdt denne helt til andre omgang. Utligningen vår kom på et glimrende innkasttrekk fra oss. Et hardt innkast traff hodesterke Ole R, som stanget inn 1-1. Kanskje vi hadde plukket opp trikset av A-laget som bruker de lange innkastene til Alexander Munksgaard som et hemmelig våpen? - Ingen kommentar!

Siste og avgjørende kamp for dagen var mot SK Brann, et veldig godt fotballag med mange gode fotballspillere. Her ble vi tatt veldig på sengen av et ballspillende Brannlag og lå under 4-0 allerede de første fem minuttene av kampen. Da var det som om noe våknet i oss, og vi kjempet som løver. Resten av kampen var det faktisk vi som styrte showet og spilte god fotball. Brann hadde nok med å forsvare seg uten at vi skapte de altfor store sjansene. Klisjeaktig nok scoret Brann et mål til når det ikke ville seg for oss. Vi er uansett veldig stolte over vår egen innsats i denne kampen.

Vi endte på tredje plass i puljen, på plassen bak FK Haugesund på målforskjell. Dette betydde C-sluttspill på onsdagen for oss.

C-sluttspill:

Vi møtte et veldig godt lag i første utslagsrunde i C-sluttspillet. Det var Raufoss IL som var motstanderen vår, og de slo oss ganske grundig. Sluttresultatet ble 5-0 til Raufoss. Dermed var vi ute av medaljekampen og skulle nå spille om plassering og ære, noe som vi egentlig synes var helt greit. -Vi storkoste oss i sola mens vi vandret rundt på kunstgresset på Nymarksbanene uansett-.

Den neste motstanderen vår var Grorud, et av de to gatelagene som ble stiftet i år, og resultatet ble 5-0 til oss.

Til slutt hadde vi plasseringsfinale om 5. eller 6. plass. I den ble vi slått 3-1 av Fram Larvik etter straffesparkkonkurranse. Det var vår første noensinne.

Dermed var turneringen over, og vi reiste tilbake til Ålesund med kofferten full av gode opplevelser og gledet oss til neste tur.