Målkalas da AaFK vant

Stor spenning i OBOS-ligaen før siste serierunde neste helg.

Annonse:

AaFK gikk ut i et forrykende tempo fra første spark på ballen, og skapte flere kvalifiserte sjanser i løpet av de første ti minuttene mot Levanger. Nærmest var Sondre Brunstad Fet med et prosjektil i retning lengste kryss innledningsvis. Keeper Julian Faye Lund var god mot AaFK i starten av sesongen. I sesongens nest siste serierunde var målvakten også på jobb og stanset forsøket fra sykkylvingen. I tillegg var han god ved flere andre anledninger der AaFK skrudde opp tempoet og presset Levanger langt tilbake på bana.

Etter en svært fartsfylt åpning på kampen ble tempoet skrudd litt ned, men AaFK fortsatte å dominere. 25 minutter ut i oppgjøret rullet AaFK opp et godt angrep som endte med en god heading fra Pape Habib Gueye. Ballen strøk tverrliggeren til Papes store frustrasjon. AaFK var nære på å ta ledelsen også tre minutter før pause. En godt slått corner fra Fredrik Carlsen havnet hos Holmbert Fridjonsson på bakerste stolpe. Headingen fra islendingen traff stolpen.

Da klokka viste 44:50 fikk AaFK endelig hull på byllen etter å ha skapt mange sjanser i første omgang. Pape Habib Gueye kriget til seg ballen og stakk kula gjennom til Fridjonsson som var sikkerheten selv alene med keeper Faye Lund.

Kun tre minutter ut i andre omgang viste AaFK igjen sult etter mål. Først headet Daniel Gretarsson i retning mål, men Faye Lund redet mesterlig til corner. På hjørnesparket som fulgte var ingen i nærheten av å stoppe Holmbert Fridjonsson som stanget inn 2-0. I denne perioden svingte det virkelig på stadion. Nikola Tkalcic kom i fin posisjon ute til høyre et par minutter etter scoringen. En mellomting mellom skudd og innlegg strøk stolpen.

K P
13 Åsane 4 4
14 Raufoss 5 4
15 Aalesund 5 4
16 Start 5 2
AaFK var svært friske i andre omgang. 57 minutter ut i kampen la Fridjonsson bak seg hele Levanger da han løp, med spillere som presset ham, fra egen banehalvdel og inn i feltet. Skuddet fra islendingen gikk like utenfor. For en scoring det hadde vært!

I løpet av fire minutter omtrent midtveis ut i omgangen hamret Pape Habib Gueye ballen i mål to ganger. Først stanget han inn et innlegg fra Aron Thrandarson, før han fire minutter senere dunket inn en retur. Med det sørget senegaleseren for 4-0 til hjemmelaget.

Viking slo Mjøndalen 2-4 på Isachsen, og dermed er siddisene i førersetet i OBOS-ligaen med 58 poeng. Mjøndalen følger på 57 og AaFK på 56. Med andre ord er absolutt ingenting avgjort før neste søndag og 30. serierunde. Aalesund reiser til Strømmen for bortekamp. Mjøndalen møter Florø i Sogn og Fjordane. Serieldeder Viking tar imot Kongsvinger. Alle kampene i denne runden starter klokka 13.00

Aalesund - Levanger 4-0 (1-0)

Tilskuere: 5.524