Reddet uavgjort mot Kristiansund

Annonse:

AaFK møtte i ettermiddag, lørdag 11. mars, Kristiansund til treningskamp for andre gang siden årsskiftet. Trener Trond Fredriksen hadde på forhånd fortalt at mannskapet skulle bygge opp godfølelsen frem mot seriestart, men det spørs om han fikk se det han var ute etter på kunstgresset i dag. I februar, da lagene sist møttes, måtte gutta se seg slått 0-2 på hjemmebane, og også i dag skulle det bli en hard kamp mot fylkesrivalene.

Allerede etter 12 minutter fikk vertene en drømmestart. Ballen ble spilt i bakrom til KBK-spissen, som rundet keeper Andreas Lie og satte ballen i åpent mål. Kristiansund fortsatte å presse det neste kvarteret, men uten å komme til de store målsjansene.

Etter en drøy halvtime tok AaFK over mer av spillet og fikk flyttet laget høyere i banen, og da hjemmelagets beste spiller Kamer Qaka forsvant ut med skade like før pause fikk vi mer plass i midtbaneleddet.

Dessverre klarte ikke AaFK å holde oppe presset i andre omgang. Kun få minutter var spilt da Kristiansund fikk sin første sjanse etter et farlig innlegg fra forsvarets venstre side, men ballen ble blokkert og sendt ut til corner.

Kristiansund fortsatte å angripe AaFKs venstre side utover i andre omgang. Knappe 10 minutter var spilt da kun en god redning av Andreas Lie hindret enda et baklengsmål. Innlegget fra Kristiansunds høyre flanke gikk mot bakre stolpe hvor avslutningen kom på hel volley. Men Lie hadde beveget seg godt i feltet og kom seg mellom ballen og målet.

AaFK kom seg mer inn i kampen etter hvert i omgangen, men uten å spille seg til gode avslutninger. Det måtte en corner til for å overliste Sean McDermott i KBK-buret. Helt på tampen av ordinær tid ble AaFK-corneren sendt inn mot bakre stolpe, der Tero Mäntylä ventet og kriget ballen i mål til en etterlengtet utligning. Gutta kom til noen halvsjanser mot slutten av overtid, men måtte ta til takke med uavgjort.

Neste treningskamp er torsdag 16. mars klokken 15:00 på Color Line Stadion mot ODD.