Reddet uavgjort fra ellevemetersmerket

Aalesund og Viking spilte 2-2.

Første omgang:

Det ble svært så dramatisk i åpningen av kampen mellom Aalesund og Viking søndag kveld. Etter jevnspilte minutter kom AaFK til kampens første sjanse etter fem minutter, da Parfait Bizoza fyrte løs fra 20 meter. Viking-keeper Arild Østbø slo ballen til corner, som Niklas Castro svinget inn fra venstre. Peter Orry Larsen kastet seg fram og fikk hodet på ballen, som trillet inn til 1-0 til hjemmelaget.

I duellen kolliderte Orry med Viking-stopper Viljar Vevatne, og gikk rett i bakken. Aalesund-veteranen ble liggende nærmest urørlig, og begge lags spillere ropte febrilsk på lege. Peter ble liggende i flere minutter før han ble fraktet bort i ambulanse etter den kraftige smellen i hodet.

Izunna Uzochukwu erstattet Orry.

Kampen var jevnspilt etter at Aalesund tok ledelsen, og det var tydelig at det var to lag på nederste halvdel i ivrig poengjakt som var i aksjon. De hvitkledde gjestene fra Stavanger fikk levert noen småfarlige avslutninger mot mål også, og da det var spilt 24 minutter traff Veton Berisha godt. Spissen ble spilt fint gjennom og avsluttet kjapt i nærmeste hjørne. 1-1 på Color Line Stadion.

Etter halvtimen var gjestene ikke langt unna å gå opp i ledelsen. Zymer Bytyqi fikk ballen ute til venstre og avanserte noen meter med ball. Fra kanten av sekstenmeterfeltet dro han til med et bra skudd mot lengste hjørne. Heldigvis for Aalesund gikk ballen på utsida av stolpen.

Aalesunds protesterer mot dommer Tommy Skjerven etter at han har dømt straffesparkt til Viking i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Viking på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Viking hadde initiativet i minuttene som fulgte, og hjemmelaget ble lave. Hjemmelaget sto derimot godt imot, og det tok ikke lang tid før tangotrøyene hadde løftet seg. Sju minutter før ordinær tid fikk Holmbert Fridjonsson en lang ball mot seg inne i feltet, men nådde ikke opp i duell med sin oppasser. Bare sekunder senere gikk Viking i angrep, og Zymer Bytyqi kom gjennom. I duell med Shaquill Sno gikk Bytyqi i bakken. Dommeren pekte på straffemerket, og Veton Berisha gjorde seg klar. Vikings nummer 14 var sikkerheten selv da han dunket inn sin og Vikings andre scoring for kvelden.

AaFK ga seg ikke selv om siddisene tok ledelsen, og i det 45. minutt rullet vertene opp et fint angrep som endte med et kanonskudd signert Parfait Bizoza. Skodje-gutten og lagkameratene ropte ut i frustrasjon da ballen smalt i tverrliggeren.

Det ble lagt til åtte minutter, selvfølgelig mest på grunn av Orrys skade. AaFK var best i tilleggsminuttene. Holmbert Fridjonsson fikk en god sjanse på overtid da han ble spilt fint gjennom, men klarte ikke å overliste Vikings burvokter.

Til pause sto det 1-2 på Color Line Stadion.

Andre omgang:

AaFK hadde et visst initiativ i åpningen av den andre omgangen, men det var lite som skjedde - helt til det var spilt 61 minutter. Da fikk hjemmelaget frispark ute til høyre. Niklas Castro slo ballen inn i feltet, og den endte til slutt hos Parfait Bizoza, som banket kula i tverrliggeren. AaFK-spillerne jaktet returen, men kamplederen blåste uansett for offside.

Vikings Joe Bell (tv) og Hólmbert Fridjónsson i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Viking på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Et par minutter senere åpnet Niklas Castro på flott vis gjestenes forsvar med en fin chip i retning Holmbert Fridjonsson, men islendingen var i offside.

Ti minutter før slutt fikk Aalesund straffespark. Fredrik Torsteinbø var synderen da innbytter Sigurd Haugen ble revet ned på vei gjennom. Niklas var kald som en fisk da han smalt inn 2-2!

Begge lag var ivrige på å få kloa i de tre poengene, og det ble mye kriging i avslutningen av kampen. Både Viking og Aalesund kom til sjanser, et par av dem store, men ingen av lagene maktet å score flere mål.

Aalesund - Viking 2-2 (1-2)