Råsterk borteseier!

Quint Jansen avgjorde og Simen Bolkan Nordli scoret to ganger da HamKam ble slått på Briskeby.

Annonse:

Arkivfoto: Jon Forberg

Toppoppgjøret på Briskeby var friskt og raskt fra start av. Hjemmelaget gikk ut i 100, og etter mindre enn to minutter hadde hjemmelagets Kristian Onsrud satt Mike Lansing i AaFK-buret på prøve.

Aalesund tok mer over i minuttene som fulgte, og Quint Jansen kom etter seks minutter til en god sjanse på en retur etter et frispark. Niklas Castro forsøkte seg fra litt over 20 meter, men skuddet gikk i muren. Til slutt endte ballen hos AaFKs nederlandske midtstopper, som sendte en markkryper mot lengste hjørne. Kamma-målvakt Julian Faye Lund var med på notene.

Den innleide keeperen, som er Rosenborgs eiendom, måtte i aksjon etter et drøyt kvarter også. Da tok Sigurd Haugen seg innover fra høyre og avsluttet hardt og lavt. Målvakten var raskt nede og hadde få problemer med å holde kula.

Kampen bølget fram og tilbake utover i omgangen, og HamKam tok mer over når omgangen nærmet seg halvspilt. Grønnbuksene trykket AaFK bakover, og både Emil SIldnes og Rasmus Lindkvist kom til store sjanser. Først var det Sildnes som var nære på å sette 1-0. Kaptein Ruben Alegre slo inn fra høyre, og Sildnes fikk til en avslutning selv med kroppen vendt litt bort fra mål. Ballen gikk utenfor. Like etter var Rasmus Lindkvist bare en god Mike Lansing-redning unna å gi HamKam ledelsen. Skuddet fra svensken var hardt og lavt, men Aalesunds amerikanske burvokter avverget.

Mike måtte i aksjon et par minutter før halvtimen var passert også. Da kom HamKam til en relatovt stor dobbeltsjanse. Først sto han i veien for et skudd signert Jonas Enkerud, før han på returen fra Emil SIldnes slo ballen til hjørnespark. På corneren var han igjen på plass da han dyttet ballen ut fra farlig sone etter et godt slått frispark.

Simen Bolkan Nordli scoret to mål mot HamKam. Foto: NTB Scanpix.

Etter en god HamKam-periode tok Aalesund ledelsen. Tangotrøyene etablerte seg på hjemmelagets halvdel, og Sigurd Haugen fikk slått ballen ut til Simen Bolkan Nordli, som kom på løp og dundret ballen i mål mot gamleklubben. En deilig scoring signert den skuddsterke AaFK-spilleren!

HamKam svarte åtte minutter senere. Kristian Eriksen ble spilt fri i boksen, og like før ballen forsvant over kortlinja fikk han slått den ut i feltet. Der ventet Emil SIldnes, som utlignet med et skudd som gikk via foten til AaFKs keeper.

1-1 til pause.

Andre omgangs åtte første minutter bød på like mange scoringer som hele første omgang. Seks minutter ut i omgangen fikk Simen Bolkan Nordli ballen inne i HamKam-boksen. Den tidligere HamKam-spilleren lurte Kamma-kaptein Alegre trill rundt, la ballen over på venstreslegga og dunket inn 1-2! Bare to minutter senere svarte HamKam. Hjemmelaget fikk corner, som ble slått fra høyre. Jonas Enkerud stusset ballen bakover i feltet, og på bakerste stolpe nikket Emil Sildnes ballen i nettet.

Like etter utligningen var hjemmelagets høyreback Aleksander Melgalvis nære ved å sette inn 3-2. Ballen ble slått langt bak i feltet, hvor en HamKam-spiller plukket den opp og slo den 45 grader ut. Der ventet Melgalvis, som ble hakket for het i toppen og blåste ballen over mål. Den tidligere Lillestrøm-spilleren sto veldig godt plassert da kula kom.

AaFK tok deretter over initiativet og produserte to enorme sjanser i løpet av et par minutter. Først var det Niklas Castro, etter pasning fra Nenass, som fyrte løs fra 20 meter. Ballen smalt i stanga bak Julian Faye Lund. Deretter kom David Kristjan Olafsson i full fart fra sin venstrebackposisjon og banket ballen like over mål!

Quint Jansen ble matchvinner mot HamKam. Foto: aafk.no

Etter en litt roligere periode var det HamKam sin tur til å sørge for høy puls blant de frammøtte. Først fikk Kristian Onsrud bra treff i god posisjon, men Mike Lansing fikk hansken på ballen. Like etter klinket Niklas Rekdal, sønn av sin far, til. Ballen hadde retning vinkelen, men snek seg over.

I det 84. minutt kom den første Aalesund-sjansen på en liten stund. Kristoffer Ødemarksbakken, som like før hadde kommet inn for Niklas Castro, skaffet corner. Simen Bolkan Nordli slo inn, og Quint Jansen headet knallhardt mot mål. Julian Faye Lund måtte i full strekk for å hindre tangotrøyene i å gå opp i ledelsen.

I det 91. spilleminutt tok det helt av blant de tilreisende fra Sunnmøre! Da steg nemlig høyreiste Quint Jansen opp på et frispark fra Erlend Segberg og knuste hele Hamar og omegn i lufta. Nederlenderen dunket ballen i mål med pannebrasken - utagbart for Julian Faye Lund!

HamKam presset på for 3-3, men det skjedde aldri. Dermed kan Aalesund juble for en svært sterk borteseier mot serielederen!

HamKam - Aalesund 2-3 (1-1)