Produserer landslagsspillere på løpende bånd

Klubben har nå seks spillere som er tatt ut for å spille landslagsfotball samt at en tidligere spiller skal representere U21-landslaget.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Følgende spillere er tatt ut: Sten Grytebust (Norge A), Nikolai Hopland (G18), Henrik Mollvær Melland (G17), Sebastian Berntsen (G17), Aleksander S. Hausken (G15) og Besim Serbecic (Bosnia-Hercegovina). I tillegg er tidligere AaFK-spiller Isak Dybvik Määtää en del av U21-landslaget.

- Seks lokale og klubbutviklede spillere på ulike landslag er fantastisk, og er en bekreftelse på den gode jobben som legges ned. Både av spillerne selv og trenerteamene, sier sportslig leder i AaFK Bjørn Erik Melland.

- Sentral kraft

Det har over lang tid blitt jobbet målrettet i klubben.

- Dette er et resultat av arbeidet som er gjort de siste årene, og alle tiltak vi har satt inn i dette segmentet er med intensjon at vi skal få frem stadig flere og bedre spillere i årene som kommer. Sunnmørsakademiet er det siste tiltaket som vi er veldig stolte av å presentere i denne sammenhengen. Vi skal i stadig større grad bli en klubb, med tett samspill med samarbeidsklubbene på Sunnmøre, hvor sunnmørske barn og ungdommer får realisert fotballdrømmene sine, sier Melland. 

- Det har vært jobbet godt i klubben og akademiet over mange år. Klubben har satt akademiet som en sentral kraft i klubben i mange år og det ser vi resultatene av nå. Vi bygger en sterk treningskultur og vi har vært flinke til å rekruttere de rette spillere. Vi ser en utvikling over de siste to årene at vi får flere og flere landslagsspillere, og den utviklingen ønsker vi skal fortsette. Det er et samspill, hvor klubben legger til rette for akademiet, vi har dyktige trenere som har vært her over tid og så har vi dedikerte spillere, sier leder for akademiet, Sindre Eid.

- Det samarbeidet vi har med breddeklubbene gjennom Sunnmørsmodellen og den gode jobben som blir gjort ute i klubbene, er helt fantastisk, legger han til. 

- Breddeklubbene kan se på Isak som gikk gradene i Langevåg, og kommer hit og utvikler seg videre før han ble proff i Nederland. Det viser hva som er mulig å få til lokalt på Sunnmøre, sier AaFK-trener Lars Arne Nilsen.

- Svært gledelig

Melland gleder seg over midtstopper Serbecic er inne i troppen til Bosnia-Hercegovina.

- Det svært gledelig at Besim skal representere hjemlandet for første gang på A-lagsnivå. Det har vært et av hovedmålene hans. Bosnia leder sin Nations League-gruppe og har et sterkt lag og vil avgjøre gruppespillet med seier mot Montenegro på fredag.

- Besim er veldig spesielt. Han har vært et stort talent og stanget litt i motvind i Rosenborg og nå har blitt tatt ut på landslaget. Han begynte litt svakt i vinter, men så har han jobbet seg opp og spilt alle kampene, sier Nilsen. 

Det kunne vært åtte landslagsspillere. For Nenass var i den forrige landslagstroppen til Kapp Verde, men de spiller en privatlandskamp og benytter seg derfor av å gi en del nye spillere sjansen til å vise seg frem. Dessuten har Christian Mork Breivik tidligere i år spilt på G18-landslaget. 

Spilletidspunkt

Slik spiller de forskjellige landslagene fremover:

Norge A:

24.9 Slovenia-Norge

27.9 Norge-Serbia

Norge U21:

24.9 Sveits-Norge

27.9 Spania-Norge

Norge U18:

21.9: Island-Norge 3-1. Hopland kom inn i det 68. minutt.

27.9 Sverige-Norge

Norge G17:

24. september: Norge-Danmark

27. september: Norge-Østerrike eller Sverige

Norge G15:

Torsdag 6. oktober: Norge-Sverige

Søndag 9. oktober: Norge-Sverige

Bosnia-Hercegovina:

23.9 Bosnia-Hercegocina-Montengro

26.9 Romania-Bosnia-Hercegovina

Annonse fra Eliteserien: