Poengdeling på Jessheim

Aalesund ledet med to mål, men hjemmelaget kom tilbake.

Annonse:

Hjemmelaget hadde initiativet de første minuttene av kampen, men begge lag skapte et par sjanser. Nærmest var hjemmelaget, da Kristoffer Normann Hansen avsluttet godt på et frispark åtte minutter ut i kampen. Andreas Lie var raskt nede og reddet. Kort tid i forveien hadde Aalesunds Peter Orry Larsen testet skuddfoten, men ballen gikk utenfor.

Aalesund tok over styringen, og 13 minutter ut i kampen kunne de mange AaFK-supporterne juble. Andreas Lie satte spillet raskt i gang, og slo ballen høyt opp i banen i retning Pape Habib Gueye. Hjemmelagets keeper Stefan Hagerup feilberegnet, og Pape smatt forbi. Ballen trillet han enkelt i kassa.

Midtveis ut i omgangen var senegaleseren igjen farlig frempå. Et godt innlegg fra Jørgen Hatlehol ble møtt av spissens panne. Ballen smalt i tverra!

Pape Habib Gueye ga Aalesund ledelsen 0-1. Her er han nære ved å doble etter en heading. Foto: : Marius Simensen / Bildbyrån

Begge lag hadde sine sjanser inn mot pause. Aron Elis Thrandarson og Torbjørn Agdestein kom til avslutninger for gjestene fra Sunnmøre, men skuddene truet ikke mål i nevneverdig grad. I motsatt ende var Vamouti Diomande småfarlig. Også Lars Ranger avsluttet, men Andreas Lie var med på notene.

AaFK tok styringen på oppgjøret fra første spark på ballen i andre omgang. Fire minutter etter hvilen var Torbjørn Agdestein nære på å doble ledelsen. Jørgen Hatlehol slo ballen inn fra høyre, og Torbjørn fikk luggen på kula. Like utenfor!

I en periode med bra AaFK-trykk, hvor Ull/Kisa-spillerne kastet seg foran ballen flere ganger i et av angrepene, handset Espen Garnås i eget felt. Niklas Castro fikk sjansen fra ellevemetersmerket. Keeper Hagerup reddet, men på returen var Niklas sikker. 0-2!

Hjemmelaget hadde nok med å forsvare seg en periode, men kom etter hvert mye mer med. Først fikk de en fin sjanse da Kristoffer Normann Hansen etter 69 minutter testet Andreas Lie. Sisteskansen slo ballen til corner. Hjørnesparket var godt slått, helt inn mot målstreken. Hardt presset fikk Andreas kastet seg over ballen. Tre minutter senere fikk Ull/Kisa derimot uttelling. Laget spilte seg fint gjennom på venstre, og inne foran mål ventet Alfred Scriven. Innbytteren skled ballen i mål til 1-2.

Trond Fredriksens mannskap var lystne på utligning i jubileumskampen. Etter reduseringen trykket hjemmelaget Aalesund tidvis bakpå, men serielederen ryddet unna og prøvde samtidig å løfte laget høyere. Ull/Kisa fortsatte å rulle opp flere angrep, og fikk utligningen de ønsket fire minutter før slutt. En godt slått corner fant veien til bakerste stolpe, hvor Espen Garnås stupte ballen i nota til 2-2.

Niklas Castro takker supporterne etter kampen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Mot slutten av kampen pådro hjemmelagets Alfred Scriven seg sitt andre gule kort. Dermed marsjordre for spissen.

Aalesund og Niklas Castro fikk en bra mulighet to minutter på overtid, da dommeren ga AaFK frispark i god posisjon. Skuddet gikk over, og det var omtrent det siste som skjedde. Dermed 2-2 på Jessheim stadion.

Ull/Kisa - Aalesund 2-2 (0-1)