Poengdeling på Hamar

AaFK tok med seg ett poeng hjem til Ålesund på sin tredje bortekamp på rad da det ble 0-0 mot HamKam.

Annonse:

Foto: NTB

Det betyr at det ble fire poeng totalt på tre bortekamper mot Odd, LSK og HamKam. Og AaFK har nå åtte poeng, ett mer enn Molde som er vår neste motstander 16. mai på Color Line Stadion. Vi er nummer seks på tabellen, to poeng Sarpsborg 08, som er nummer tre. 

Det ble to jevne kamper mot HamKam i fjor i OBOS-ligaen, der de ble uavgjort på Color Line og 3-2-seier på overtid på bortebane. 

Og kveldens kamp ble en ny jevn batalje, hvor ingen av lagene klarte å få hull på byllen, dermed ble det 0-0. 

Sjansefattig omgang

Etter åtte minutter fikk AaFK corner. Simen Bolkan Nordli slo inn og fant Alexander Juel Andersen, men han fikk ikke nok trøkk på headingen mens han ble presset og keeper kunne plukke ballen lett. 

To minutter senere var det corner i motsatte ende. Vetle Skjærvik gikk opp på seks meter, men headet flere meter utenfor. 

Etter knappe et kvarter fikk vi en stor mulighet. Isak Dybvik Määtää kom seg ned til dødlinjka og slo 45 grader ut. Petar Golubovic skjøt fra ti meter, men dessverre rett i en motspiller.

Tre minutter senere fikk HamKam en ny corner. Det ble litt rot i feltet, og AaFK klarte ikke avklare, så Hasan Kurucay fikk avsluttet fra kort hold, men rett på Sten Grytebust.  

I løpet av syv minutter i slutten av 1. omgang måtte både Kristoffer Barmen og Erlend Segberg gå av banen med skader. 

Fem minutter før hvilen dro Bolkan Nordli seg innover langs 16-meteren, før han prøvde å legge ballen i det lengste hjørnet, men keeper var nede og fikk reddet skuddforsøket fra den tidligere HamKam-spilleren.

Omgangen var 43 minutter gammel da Pål Alexander Kirkevold prøvde seg fra veldig skrå vinkel, men han headet ballen et par meter utenfor. 

God start på 2. omgang

Kun tre minutter ut i andre omgang fikk AaFKs en stor mulighet til å ta ledelsen. Fredrik Haugen slo på tvers like innenfor 16-meteren og Bolkan Nordli avsluttet fra 14 meter, men han fikk ikke et perfekt treff på ballen og den gikk en meter utenfor. 

Torbjørn Kallevåg sto for en lekker detalj bare to minutter senere da han chippet ballen forbi en motspiller på den ene siden og løp på den andre. Han tok med seg ballen inn i feltet og skjøt i nettveggen fra litt skrå vinkel. 

Etter 57 minutter ble Bolkan Nordli spilt opp på høyresiden og han stormer mot dødlinja før han slår inn. Like foran Sigurd Haugen får en motspiller klarert. Der sto Haugen på åpent mål. På den påfølgende corneren avsluttet Määtää fra 20 meter, men ballen gikk et par meter utenfor. 

I tverrliggeren

Midtveis i andre omgang fikk vertene sin første mulighet da de slo inn fra venstre og på bakre stolpe sto Aleksander Melgavis som headet på utsiden av vinkelen, men Sten Grytebust hadde full kontroll. 

De var veldig nær på nok en corner. Det gjensto 14 minutter da Fredrik Sjølstad var først på ballen ved første stolpe og han headet den i tverrliggeren og over. 

Kallevåg startet et angrep med en tunnel og avsluttet med å heade fra 14 meter, men selv om han fikk et godt treff 11 minutter før slutt, så var det enkelt for keeper å redde. 

Med syv minutter igjen headet Kristoffer Ødemarksbakken ned til Sigurd Haugen, som skjøt fra 20 meter, men ballen gikk via beinet til en motspiller og en meter utenfor. 

På overtid fikk vertene et veldig billig frispark, men Melgavis skjøt svakt og Grytebust kunne lett redde forsøket. 

AaFK: Grytebust - Juel Andersen, Fällman, Serbecic - Määtää, Barmen (Kallevåg i 59 min.), Segberg (Nenass i 52 min.), Golubovic (Rafn i åtte min) - Bolkan Nordli (Ødemarksbakken i åtte min.) S. Haugen, F.Haugen (Hopland i åtte min.)

Annonse fra Eliteserien: