- Paulo anbefalte Aalesund

En av klubbens største legender overbeviste "Nenass" om å reise til Sunnmøre.

Annonse:

Foto: Asle Myhre Hansen.

I pausen mellom Aalesund og Brattvåg 2. februar i år ble et relativt ubeskrevet blad presentert for de frammøtte. Da poserte 22 år gamle Erikson Spinola "Nenass" Lima med AaFK-drakt. Lars Bohinen kunne fortelle dette til aafk.no om den nye spilleren:

- Jeg er svært fornøyd med signeringen av Nenass. Det vil gi oss fleksibilitet og dekning på midtbanen som vi trenger. Han er en ballvinner med bra frekvens, og er en spiller som blir trigget når laget mister ballen. Han er på godt norsk en midtbanesliter som dekker store områder. Han er på mange måter en som rydder opp etter andre, og det er en spiller som alle lag trenger. 

"Nenass" har etablert seg på AaFK-midtbanen. Her i aksjon mot HamKam. Foto: Srdan Mudrinic.
"Nenass" har etablert seg på AaFK-midtbanen. Her i aksjon mot HamKam. Foto: Srdan Mudrinic.

AaFK-legenden Paulo Dos Santos var avgjørende for at landsmannen valgte Aalesund.

- Min venn Paulo Dos Santos kontaktet Reidar Vågnes om meg. Reidar reiste deretter til Kapp Verde og så meg spille kamper. Han hjalp meg med å komme hit, og i 2014 reiste jeg til Malmö for å vise meg fram, men der ble det ikke kontrakt. Så gikk turen videre til Norge, forteller "Nenass".

Midtbanemannen fra Kapp Verde begynte i 2015 på Rønningen folkehøyskole. Han spilte samtidig for Vålerenga 2, men meldte senere overgang til KFUM Oslo. For 2. divisjonsklubben imponerte han stort, noe som førte til at Sarpsborg 08 fattet interesse. På sensommeren i 2017 skrev "Nenass" under på en kontrakt med særpingene, men allerede et halvt år senere var oppholdet over. AaFK kom på banen, og på Sunnmøre har den unge mannen fra Kapp Verde etablert seg på laget.

- Jeg er veldig glad for å være her. Både lagkameratene mine og andre jeg har blitt kjent med er veldig snille og har fått meg til å trives, sier den 170 centimeter høye AaFK-spilleren. 

- Paulo fortalte at AaFK er en bra klubb, at byen er vakker og at menneskene er trivelige.

— Erikson Spinola "Nenass" Lima
"Nenass" står med 11 kamper for AaFK i OBOS-ligaen. Han har én målgivende og ett mål. Scoringen var av det spektakulære slaget. Mot Levanger på bortebane, på stillingen 1-0 til vertene fra Trøndelag, kom først "Nenass" selv til avslutning. Den ble blokkert, og Holmbert Fridjonsson forsøkte seg. På returen kastet "Nenass" seg bakover og brassesparket kula i nettet på kontant vis. 

- Det var deilig å treffe med brassesparket, men det er faktisk ikke første gang jeg har fått det til. I fjor scoret jeg på samme måten, kan hovedpersonen selv fortelle.




Før Erikson Spinola Lima, med far fra Kapp Verde og mor fra Portugal, valgte å bytte ut Østfold med Møre og Romsdal, rådførte han seg med sin gode venn og AaFK-legende Paulo Dos Santos. Mannen som ankom AaFK fra Boston Bulldogs for nesten 20 år siden og ble en umiddelbar publikumsfavoritt, hadde bare positive ting å si om Ålesund og AaFK.

- Vi snakket mye om klubben og byen før jeg kom hit. Paulo fortalte at AaFK er en bra klubb, at byen er vakker og at menneskene er trivelige. Han hadde mye positivt å si som var avgjørende for at jeg valgte å dra hit, og jeg angrer ikke, smiler den imøtekommende midtbanespilleren. 

Paulo Dos Santos sammen med en bukett gamle AaFK-helter i 2002. Midtbanevidunderet fra Kapp Verde anbefalte "Nenass" å ikle seg oransje og blått. Foto: NTB Scanpix / Svein Are Tollås.
Paulo Dos Santos sammen med en bukett gamle AaFK-helter i 2002. Midtbanevidunderet fra Kapp Verde anbefalte "Nenass" å ikle seg oransje og blått. Foto: NTB Scanpix / Svein Are Tollås.

Han har kommet godt inn i både det sportslige og det sosiale i sin nye by og klubb, vært på fisketur, sett Slinningsbålet i full fyr og testet formen i Valldal Aktivitetspark. "Nenass" omfavner livet i nye omgivelser, og Sunnmøre smiler tilbake. Han har planer om å bli her en god stund, og så får tiden vise hva som skjer.

- Jeg signerte en treårskontrakt og trives her, men ambisjonen mine på sikt er å utvikle meg til å bli enda bedre, sier 22-åringen, som avslører at den ultimate drømmen hadde vært å spille for favorittklubben Manchester City.

Annonse fra Obos-ligaen: