Aldri vunnet borte på Åråsen

Selv om det er cupoppgjør, så trakk AaFK kanskje den verste bortebanen de kunne. Men det er et men. For spillerne har vist muskler tidligere år og skapt historiske resultat.

Annonse:

Foto: NTB

Nå er cup ikke sammenlignbart med seriespill. Men AaFK trakk en motstander fra Eliteserien. Og resultatet av trekningen viser at man har alt å vinne. For Åråsen er den eneste arenaen i Eliteserien hvor AaFK aldri har vunnet på i serie eller cup. 

Mot Lillestrøm på Åråsen er statistikken 0-7-8 inkludert cupkamper. 

Og i år kan være året for å bryte forbannelser på bortebane. Vi har nemlig ikke glemt at vi slo Odd for aller første gang og det er ingenting som tilsier at det ikke kan skje på Åråsen også.

- Vi skal gjøre vårt beste, for vi reiser ned for å vinne. Det er det ingen som helst tvil om. Kampen i Skien og i den i Sarpsborg viser hva som bor i disse guttene. Og selvsagt kan de gjøre det igjen, sier trener Lars Arne Nilsen med stor overbevisning. 

Har troa

Seieren i Sarpsborg var heller ikke av det vanlige slaget, for det var kun andre gang at AaFK gikk av banen der med tre poeng. 

Vi har allerede vært på Romerike før i år. Da ble det 0-2-tap i en kamp det var jevnt sjansemessig og AaFK hadde flere skudd på mål enn LSK (fem mot fire).

- Det er mulig å slå dem, for vi gjorde en god kamp sist. De scoret på en dødball slik de gjør mot så mange lag. Det blir veldig viktig å kunne stå mot det trøkket de skaper i boksen. 

Lillestrøm har vært svært gode hjemme i serien med 6-0-0 og 13-1 i målforskjell. Men i helga gikk de på sitt første tap, 0-3 borte mot Strømsgodset. 

- De gikk på et skikkelig tap og det er et godt bevis på det går an å slå Lillestrøm. Jeg har troa på våre spillere og vet hva de kan prestere på sitt beste, sier Nilsen.

Tøff uke

Laget kom igjen fra Bodø sent i ettermiddag. 

- Vi får se hvordan ting ser ut i morgen med spillerne og så får vi ta det derfra. Vi har en tøff uke med to bortekamper og en veldig viktig kamp søndag. Det er viktig å gå videre cupen, men det er vel så viktig å slå Godset i serien på hjemmebane. 

Annonse fra Eliteserien: