På det femte skal det skje?

Før kampen: Aalesund - Mjøndalen

Annonse:

Foto: Bildbyrån

I 2018-sesongen kjempet Aalesund, Mjøndalen og Viking som løver om de to direkte opprykksplassene til Eliteserien. De to sistnevnte lykkes, mens AaFK ble igjen i OBOS-ligaen. Tre poeng mot Vegard Hansens mannskap onsdag vil nok smake veldig godt.

Seieren glapp

Fire serierunder er spilt, og AaFK venter fremdeles på årets første trepoenger. Både mot Brann hjemme og Strømsgodset borte var tangotrøyene veldig nære, men måtte nøye seg ned ett poeng i hver av kampene. Både prestasjonene og resultatene i disse to kampene har vært langt bedre enn i de to første.

Mot Strømsgodset søndag var det et veldig strukturert og hardtarbeidende AaFK som leverte en god bortekamp på Marienlyst. Sigurd Haugen åpnet målkontoen, og lenge så det ut til at haugesunderens scoring skulle bli kampens eneste. Det var helt til klokka viste 88 minutter og dommeren til Aalesund-leirens overraskelse blåste straffe. Kamplederen mente at Izunna Uzochukwu hadde brukt ulovlige midler i feltet, og dermed fikk danske Mikkel Maigaard muligheten til å utligne. Den sjansen tok den tidligere Raufoss-spilleren, og dermed endte det med ett poeng til hver av lagene.

Målfattige Mjøndalen

Mens Aalesund har nettet seks ganger på fire kamper står Mjøndalen med tre scoringer. Det er minst av alle lagene i Eliteserien, bortsett fra Sarpsborg 08, som også har tre. Til gjengjeld er laget gjerrige bakover, og står med like få baklengsmål etter disse resultatene:

Stabæk - Mjøndalen 0-0
Mjøndalen - Sarpsborg 08 1-0
Viking - Mjøndalen 1-1
Mjøndalen - Kristiansund 1-2

Samtlige av Mjøndalens mål er scoret av Shuaibu Ibrahim, en mann mange Aalesund-supportere kjenner fra tida i OBOS-ligaen og Kongsvinger.

Tidligere møter

De to lagene møttes sist gang i 2018. Da kjempet de begge som nevnt i toppen av OBOS-ligaen. Aalesund slo Mjøndalen på Color Line Stadion, mens det ble hjemmeseier til Christian Gauseth og kompani i motsatt oppgjør.

Aalesund - Mjøndalen 2-1 (0-0)
Color Line Stadion, 6. mai 2018
Tilskuere: 4.830

1-0: Daniel Leo Gretarsson (54)
1-1: Andreas Hellum (58)
2-1: Adam Ørn Arnarson (90)

Mjøndalen - Aalesund
Consto Arena, 25. september 2018
Tilskuere: 2.475

1-0: Tonny Brochmann (80)
2-0: Quint Jansen (85)

Det må også nevnes at lagene møtte hverandre I Eliteserien 2015. AaFK vant både hjemme (4-2) og borte (1-2).

Runden

 

Annonse fra Eliteserien: