Orry legger opp: - En utrolig reise

Den populære midtbanespilleren legger skoa på hylla etter sesongen.

Annonse:

Foto: 

Peter Orry Larsen jubler etter scoringen mot Strømsgodset i 2008. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
Peter Orry Larsen jubler etter scoringen mot Strømsgodset i 2008. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Peter Orry Larsen har bestemt seg for å gi seg som fotballspiller etter 2020-sesongen.

31-åringen, som startet karrieren i Skavøypoll, står i skrivende stund med hele 282 obligatoriske kamper for AaFK. Han fikk sin debut for tangotrøyene mot Viking i september 2007. Med unntak av to sesonger i Brann har han vært i Aalesund hele sin seniorkarriere, og har navnet sitt skrevet med gullskrift i klubbens historiebok. Orry er den spilleren i AaFKs over 100 år lange historie som har flest kamper på høyeste nivå. En ekte Aalesund-legende!

Orry har opplevd mye som AaFK-spiller. Både i 2009 og 2011 ble han cupmester med Aalesund. Mot Molde i 2009 var han ubenyttet reserve, men var på bana i fem av NM-kampene det året. I 2011, da Barrantes senket Brann, spilte han det siste kvarteret og fikk i alt seks kamper i turneringen.

- Når jeg ser på hva jeg har fått oppleve, så skjønner jeg at jeg har vært med på litt. Det har vært en utrolig reise med to cupgull, spill i Europa og mange kamper i Eliteserien. Jeg har ikke hatt så mye tid til å se på det fra utsida, men det er klart at det er kult, sier han.

Lysluggen har gitt AaFK-supporterne mange minneverdige øyeblikk, blant annet den spektakulære scoringen på brassespark hjemme mot Vålerenga i 2011. Det er også enkeltopplevelsen han husker aller best selv.


- Den henger høyest. Å bli matchvinner på Color Line Stadion foran flere tusen supportere på den måten er noe jeg vil ta med meg resten av livet. I Brann opplevde jeg å bli matchvinner mot Rosenborg på et fullsatt Lerkendal. Det var også en veldig stor opplevelse. Jeg tar med meg opplevelser fra Aalesund, men også fra tida i Brann med medalje i Eliteserien og spill i Europa, forteller han.

Når midtbanemannen nå gir seg som fotballspiller er det med klare planer for de kommende årene. I løpet av neste år er han ferdig udannet fysioterapeut og går ut i turnus fra august 2021.

- Det er godt å ha noe å gå til. Det gjør en vanskelig avgjørelse lettere. Jeg får en fin overgang til et fagfelt som interesserer meg. Jeg ser veldig fram til å jobbe som fysioterapeut, sier tobarnsfaren, som nå får mer tid til barna i helgene. Det er selvfølgelig også en faktor som har vært med i vurderingen av framtida.

Peter Orry Larsen (t.h.) og Tor Hogne Aarøy feirer 1-0 over RBK i 2014. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Peter Orry Larsen (t.h.) og Tor Hogne Aarøy feirer 1-0 over RBK i 2014. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

AaFK er inne i den siste delen av årets sesong. Peter Orry Larsen jobber med å bli kvitt en liten skade, men håper å være raskt tilbake. Da skal han, som alltid, gi 100 prosent for Sunnmøres stolthet

- Jeg går inn i min siste høst som fotballspiller, men med den samme innstillinga. Jeg skal angripe hver kamp på samme måte som jeg alltid har gjort. Gutta tok en deilig seier mot Haugesund sist, og nå må vi bygge videre på den opplevelsen, sier han bestemt.

Vi i Aalesunds Fotballklubb vil benytte anledningen til å si tusen takk til Orry for bunnsolid innsats over mange år!

Peter Orry Larsen takker supporterne etter Eliteseriekampen mot Vålerenga i 2011. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
Peter Orry Larsen takker supporterne etter Eliteseriekampen mot Vålerenga i 2011. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

 

Annonse fra Obos-ligaen: