Oppsummering av sunnmørsk trenerseminar 2024

Sunnmørsk Trenerseminar gikk av stabelen for andre året på rad.

Annonse:

Foto: AaFK

SunnmørsAkademiet hadde sitt årlige trenerseminar på VIP-en den 16. mars. Det ble et innholdsrikt arrangement med mange dyktige foredragsholdere. Målet med arrangementet var at alle som dro skulle finne noe som var relevant, som man kunne ta med seg i fotballhverdagen. Innholdet skulle være relevant for alle i både barne- og ungdomsskolen. 

Programmet var som følger: 

Per Ivar Staberg - "Hvordan bygge en åpenhetskultur?"

Per Ivar er pensjonert toppfotballdommer og grunnlegger av 'Bortekamp' - en organisasjons om jobber med psykisk helse innen idretten. I foredraget tok han "tempen" på den psykiske tilstanden hos norske toppfotballspillere. I verktøykassen hadde han med seg konkrete forslag til elementer en trener/leder kan benytte seg av på lags - og klubbnivå for å oppnå en større individuell og kollektiv åpenhet om psykisk helse. 

- Det var strålende vertskap her, hvor man viser stolthet til klubb, by og samarbeidende klubber på Sunnmøre. I tillegg utviser dere som hadde de mest sentrale roller i gjennomføringa en fin balanse mellom uhøytidelighet/humor og respekt/innsikt for faget på en super måte, både ovenfor interne akademikrefter og oss eksterne, forteller Staberg. 

- Om man kun hadde forholdt seg til titlene på innleggene, ville man tenke seg at dette var et bredt sammensatt fagseminar. Og det er på en måte riktig. Det som «overrasket» meg, og sikkert flere er den røde tråden som gikk igjen i samtlige innlegg: «Det hele mennesket» og vektleggingen av det mentale aspektet med trener - og lederrollen. Det store engasjementet fra deltakerne synes jeg sier at dere traff veldig godt på sammensetningen, fortsatte han.

 

Sverre Økland - "Mitt liv som 1er i barne- og ungdomsfotballen"

I en alder av 16 år og 1 dag fikk han sin debut for AaFK sitt A-lag. Sverre delte sine erfaringer og utfordringer fra barnefotballen til profflivet. 

- Jeg sitter igjen med et inntrykk av et veldig bra arrangement, med en fin blanding mellom mingling/prat/erfaringsutveksling med kollegaer, samt interessante foredrag med godt faglig innhold. Jeg er veldig glad for initiativet, og mener at vi trenger slike møteplasser både for erfaringsutveksling og kompetansedeling, sier Økland.

 

Stig Arve Sæther - "De norske fotballtalentene - hvem lykkes og hvorfor?"

Stig Arve forsker på ferdighets- og prestasjonsutvikling ved NTNU i Trondheim, og har brukt mye av sin tid på fotball. Han såg nærmere på hva som skal til for å ta steget helt opp i toppfotballen, både fra spiller- og trenerperspektiv. 

- Sunnmørsk trenerseminar ga et fint innblikk I hvordan både akademiet og AaFK senior jobber med spillerutvikling. Akademi-klassifiseringen har tydelig satt sine spor i måten det jobbes med spillerutvikling, i form av ressurser og systematikk.  

I tillegg til eksterne foredragsholdere, holdt også vår hovedtrener Christian Johnsen og toppspillerutvikler Sindre Eid et foredrag, og trener fra AaFK-Akademiet Per Gidlund gjorde det samme. 

 

Christian Johnsen & Sindre Eid - "AaFK 2024"

Christian & Sindre delte status rundt AaFK 2024, og snakket om AaFK sin identitet den kommende sesongen.

 

Per Gidlund - "Spillerutvikling i AaFK-akademiet"

Per vil gi oss ett innblikk i hvordan AaFK jobber med spillerutvikling, fra et trenerperspektiv. Som G17-trener med UEFA PRO-lisens vil han ta oss gjennom treningsprosessen i AaFK-akademiet. 

 

Leder for SunnmørsAkademiet, Fredrik Carlsen, var også godt fornøyd med arrangementet. 

- Vi sitter igjen med en god følelse, og at dette understreker viktigheten av å lage en møteplass for fotballtrenere på Sunnmøre. Vi er takknemlige for alle som tok turen, og håper de sitter igjen med en god opplevelse. Målet er at dette skal bli en fast tradisjon, og vi vil bruke tilbakemeldingene vi får til å hele tiden gjøre det til en attraktiv møteplass, sier Carlsen.

- Takk til alle foredragsholdere, til Norbruk for god mat og alle frivillige som har bidratt, avslutter han.

Se bildegalleri fra dagen her:

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: