- Ønsker å skape et fort

Syv hjemmekamper gjenstår i årets sesong. Alexander Juel Andersen er klar på at de nå må bygge et fort av Color Line Stadion.

Annonse:

Foto: NTB

I morgen er det kamp på Color Line mot Haugesund, som er nummer 12 på tabellen. De er kun to poeng bak AaFK, som er nummer ni.

Deretter kommer Odd (nr. 10), Sarpsborg 08 (nr. 11), Viking (nr. 5), HamKam (nr. 13), Sandefjord (nr. 8) og Lillestrøm (nr. 2) til Ålesund utover høsten. 

Med andre ord, fem av kampene er mot lag som er rundt oss på tabellen. 

- Det er veldig tett på tabellen, så det er viktig å vinne kampene mot lagene rundt oss. Samtidig kan vi ikke bruke noe energi på å se på tabellen selv om den likevel ligger i tankene våre, sier Alexander Juel Andersen. 

- Haugesund er kun to poeng bak oss, så det vil være viktig å vinne slik vi kommer fem poeng foran de på tabellen. Vi skal være offensive i tankegangen og angripe de, sier Besim Serbecic.

Bygge et fort

AaFK har kun sluppet inn ni mål på hjemmebane i år, og kun fire lag har vært gjerrigere på eget gress. 

- Jeg føler vi har vært i en oppadgående kurve, som nå har fått seg en liten knekk, så nå skal vi komme i gang igjen etter to tap, sier Juel Andersen.

- Nå skal vi komme i gang igjen etter to tap. Vi må vise at vi kan være like gode i andre halvdel av sesongen, som det vi var i den første halvdelen. Vi ønsker at Color Line skal være et fort. Det skal være svært vanskelig å få med seg noe herfra. Oppskriften for å tre poeng på hjemmebane er alt alle må bidra litt mer, legger dansken til. 

- By mer på oss selv

Simen Rafn er klar på at de også har fokus på offensive også, for de ønsker å vise fansen at de kan spille god offensiv fotball.

- Hjemme har vi vært gode og vi har en trygghet på det. Vi må bli bedre med ball, skape mer offensivt og være tøffere i valgene vi gjør. Vi må også tørre å by mer på oss selv, sier Rafn. 

- Vi har hatt en fin treningsuke og jeg ser revansje i øyene på mange av spillerne. Jeg har tro på at vi skal tre poeng i morgen, legger han til.

Han er klar på at selv om det kun er tre poeng ned til kvalifiseringsplassen, som Tromsø innehar for øyeblikket, så er det ingen som er bekymret av den grunn. 

- Vi kjenner ikke på noe press. Vi vet vi er gode nok til å vinne mange kamper i Eliteserien, men vi må by på oss selv og slippe oss løs. 

Avspark er kl. 16:00 i morgen og billetter til kampen kan du kjøpe her: https://bestilling.aafk.no/

Annonse fra Eliteserien: