Oddbjørn Lie er klar for kamp

Aalesund på jakt etter livsviktige poeng i sesongens to siste eliteseriekamper.

Etter en helg med VM-kvalikdrama er det igjen Elitseriekamper på plakaten til helga. Rosenborg har kanskje kapret gullet allerede, men det er mye spenning igjen, med kamp om europaliga i toppen og nedrykk i bunnen av tabellen. Aalesund befinner seg i sistnevnte kamp, og skal få to utfordrende kamper de neste ukene, mot henholdsvis Sarpsborg og Strømsgodset. En som er klar for innspurt er midtstopper Oddbjørn Lie.

Annonse:
Ja, jeg har brukt landslagspausen godt. Trent, slappet litt av, brukt tid med familie og med gutta så det har vært litt av hvert. Jeg føler batteriene er ladet og jeg er klar for de siste kampene.

Etter en god forestilling mot Rosenborg for elleve dager siden ligger AaFK på kvalikplass i ligaen. Lie er klar på hva som lå bak det gode resultatet og hva som må gjøres for å få resultater i de siste kampene.

Vi er først og fremst mer solide som lag. Vi ligger tettere mellom leddene og i leddene, og vi er vanskeligere å spille mot. Mange sier at RBK kommer hit på 50%, men hvis du ser de siste kampene Aalesund har spilt mot RBK, på de fire siste kampene har vi tapt en, to uavgjort og en seier, så vi har på en måte klart å gjøre det vanskelig for RBK de kampene vi har møtt dem. Det gjorde vi nå også og det er vi nødt til å gjøre mot Sarpsborg også, for de er gode. Skal vi ha noen som helst sjanse mot dem så må vi være minimum på det nivået vi var forrige søndag.

At Sarpsborg er med i kampen om edelt metall er ikke noe som opptar midtstopperen nevneverdig.

Når vi ligger der vi ligger så er det samma F hvem vi møter. Det må være blod på tann samme hvem det er. Vi vet at vi møter et bra lag, men er vi opp mot vårt beste så kan vi skape trøbbel for Sarpsborg også, så vi må sørge for å være der oppe når det starter på søndag.

Aalesund har ett poengs forsprang på Sogndal, som ligger på direkte nedrykk, i tillegg til en marginalt bedre målforskjell. Med full pott på de to siste kampene vil tangotrøyene beholde kvalikplassen på tabellen, og i teorien også ha mulighet til å ta igjen Tromsø, som ligger fem poeng foran. Men det er ikke aktuelt å spille trygt ifølge Lie.

Vi er nødt til å ha flere poeng, vi må helt sikkert vinne i hvert fall en kamp til og vi har to tøffe motstandere igjen så vi kan ikke stå og være feige og forsvare noe, vi må ut og angripe og sørge for at vi får de poengene vi trenger. Det er vi villige til å gjøre alt vi kan for.


Annonse fra Obos-ligaen: