Nytt nederlag

Aalesund tapte knepent.

Oppgjøret mellom Sandefjord og Aalesund var jevnspilt og sjansefattig. En scoring i første omgang holdt til Sandefjord-seier, og dermed er AaFK fortsatt uten seier i Eliteserien 2020.

Første omgang:

Sandefjord spilte seg til et par innlegg og hjørnespark innledningsvis, men det ble ikke de store sjansene av det lille overtaket hos hjemmelaget.

Vertene ga etter hvert fra seg initiativet en liten periode, og Aalesund flyttet laget høyere. Etter kvarteret la Sigurd Haugen ballen igjen til Niklas Castro som svingte den inn foran mål. Simen Bolkan Nordli stupte fram, men ballen ville ikke under tverrliggeren. Fin mulighet!

Hjemmelaget tillot ikke at sunnmøringene skulle ta over spillet, og presset gjestene bakover etter 19 minutter. Et godt innlegg fant veien inn i feltet, der Valles fikk en avslutning blokkert. Sivert Gussiås prøvde seg på volley på returen, men AaFK-keeper Gudmund Broks Kongshavn avverget.

Aalesund fikk muligheten etter en knap halvtime etter en sjansefattig periode. David Kristjan Olafsson slo et frispark inn fra høyre, og landsmannen Holmbert Fridjonsson prøvde seg - uten å få ordentlig dreis på headingen. Enda større var sjansen to minutter senere. Niklas Castro skaffet Aalesund frispark fra cirka 25-30 meter. Ballen ble trillet til Jonas Grønner, som banket til, bare en meter eller så utenfor.

Etter en bra AaFK-periode smalt det i motsatt ende. Erik Brenden fant etter 37 minutter lagkamerat Sander Moen Foss med en fin stikker. Han dro seg inn i feltet med høy fart og avsluttet til 1-0 i det lengste hjørnet.

Fem minutter før pause måtte kaptein Fredrik Carlsen sette seg ned. Det viste seg at han ikke kunne fortsette. Det ble signalisert bytte raskt, og inn kom Parfait Bizoza.

Det ble skapt lite inn mot hvilen, og Sandefjord kunne gå i garderoben med 1-0-ledelse.

- Ikke en bra omgang i det hele tatt, slo Lars Bohinen fast i samtale med Eurosport før andre omgang startet.

Andre omgang:

Omgangens første sjanse var det hjemmelaget som fikk. Aalesund mistet ballen midt i banen, og Rufo snappet den med seg. Spanjolen avanserte flere meter før han ladet kanonen, men heldigvis for Aalesund var det lite krutt i støvlene. Ballen gikk godt over.

Et AaFK på jakt etter utligning slet med å spille seg til sjanser i starten av de siste 45. 20 minutter ut i omgangen kom en halvsjanse, da et frispark fra Niklas Castro ble slått inn i feltet. Innbytter Ståle Stålinho Sæthre fikk luggen på ballen, men hjemmelaget klarerte.

Heller ikke hjemmelaget var særlig skarpe, og ga fra seg initiativet i matchen. Aalesund hadde mye ball, men et lavtliggende Sandefjord ga bortelaget lite rom. Niklas Castro og Simen Bolkan Nordli prøvde ved et par anledninger å spille seg helt inn i hjemmelagets boks, men det var mange med blå drakter rundt dem.

AaFK kjempet utrettelig helt til de fem overtidsminuttene var passert, men kom ikke nærmere enn et par halvfarlige muligheter etter hjørnespark. Hjemmelaget parkerte bussen og holdt unna. Det endte dermed 1-0 til Sandefjord.

Sandefjord - Aalesund 1-0 (1-0)