Nytt bikkjeslagsmål venter

Kristoffer Ødemarksbakken og resten av guttene gikk til så det luktet svidd mot Odd. De har ikke tenkt å være noe snille med Lillestrøm-spillerne.

Annonse:

Foto: NTB

Før kampen:

Lillestrøm - Aalesund

Eliteserien

Åråsen stadion, torsdag klokka 20.00

Kampen ser du på Eurosport Norge og discovery+

Det er et AaFK med selvtillit som torsdag inntar Åråsen stadion for ny bortekamp i Eliteserien. Lillestrøm, som returnerte til den øverste divisjonen før 2021-sesongen, topper tabellen etter fire serierunder. Aalesund er på en flott 6. plass før oppgjøret.

Gjensyn med Holmbert

LSK har fått en veldig god start på sesongen og har 10 poeng. Etter uavgjort i seriepremieren borte mot HamKam (2-2) har "Fugla" tre strake trepoengere. Solide 4-0 mot Jerv ble etterfulgt av en knallsterk 2-1-seier i Molde, før en sen scoring av Holmbert Fridjonsson sørget for 1-0 hjemme mot Haugesund.

Dette var islendingens andre scoring på tre kamper for Lillestrøm, og vi vet av erfaring at spissen vet hvor målet står. Holmbert har som kjent en fortid i Aalesund, og det blir litt rart å se ham på motsatt halvdel. Den 195 centimeter høye 29-åringen noterte seg for 38 scoringer på 76 AaFK-kamper før han forsvant til italienske Brescia høsten 2020. Ni måneder senere gikk han til tyske Holstein Kiel, og er nå lånt ut til Lillestrøm.

God start

AaFK står med sju poeng på fire kamper. Tre deilige ble innkassert i forrige runde, og har tatt tangotrøyene til 6. plass på tabellen. Laget sto uten en eneste seier borte mot Odd før det ble 3-2-seier på Skagerak Arena forrige lørdag. Med høyt tempo, aggressivitet og spill i lengderetningen overrumplet våre gutter Odd flere ganger, og sto i tillegg godt imot da hjemmelaget økte presset mot slutten av matchen.

Skien 20220423. Aalesunds Erlend Segberg og Dario Canadjija etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Aalesund på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Skien 20220423. Aalesunds Erlend Segberg og Dario Canadjija etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Aalesund på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

De andre poengene har kommet etter 1-0-seier mot Kristiansund og uavgjort mot Tromsø (2-2) begge kampene på hjemmebane. Det eneste tapet har kommet mot Viking i Stavanger (0-1).

Vrien motstander

Vårt forrige møte med LSK på Åråsen var i slutten av oktober 2017. Da røk vi med 0-4. Året før ble det uavgjort 1-1, og i 2015 tapte vi 1-3. En periode ble det mange uavgjorte kamper mellom Lillestrøm og Aalesund på Åråsen, men borteseier har vært mangelvare for de oransje og blå. Kanskje kommer seieren nå? 

Møter gamle kjente

Visste du at flere av våre spillere har en fortid i Lillestrøm? 

Kristoffer Ødemarksbakken fra Maura i Nannestad fikk 54 kamper for Lillestrøm mellom 2018 og 2021.

Kantspiller Torbjørn Kallevåg, med nummer 14 på ryggen var i Lillestrøm i 2020, og fikk 24 kamper i gult og svart. 

Ålesund 20220418. Aalesunds Torbjørn Kallevåg under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Tromsø på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Ålesund 20220418. Aalesunds Torbjørn Kallevåg under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Tromsø på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Simen Rafn er den av våre gutter med flest kamper for Lillestrøm. Hele 111 matcher fikk han for "Fugla". Simen var en del av Lillestrøm mellom 2017 og 2020.

Annonse fra Eliteserien: