Nytt Aalesund-poeng

Hardtkjempende AaFK ledet til det var spilt 88 minutter.

Aalesund tok med seg ett poeng fra bortekampen mot Strømsgodset søndag kveld. Tangotrøyene ledet lenge, men Godset utlignet på straffespark like før slutt.

Første omgang:

AaFK kunne fått en drømmestart på Marienlyst i den fjerde serierunden. 16 sekunder var spilt da Simen Bolkan Nordli ville gjenta drømmescoringen fra seriestarten mot Molde. Den tidligere HamKam-spilleren vant ballen inne på Godsets halvdel og dunket til, men traff ikke på mål denne gang. Uansett viste Bolkan at han var på hugget, noe han var fire minutter senere også. Da skaffet han Aalesund frispark på rundt 20 meter. Lagkamerat Niklas Castro forsøkte seg, men kula gikk over mål.

Selv om ikke presisjonen var på topp, ei heller da Daniel Leo Gretarsson smalt ballen over etter en corner, var Aalesund nærmest. Godset fikk sin første brukbare sjanse etter 11 minutter. Ballen spratt til Mikkel Maigaard inne i feltet, men Andreas Lie kastet seg foran danskan og fikk ballen unna faresonen.

Fra det 15. spilleminutt og i en periode på et knapt kvarter var det Godset som hadde ballen mest. Hjemmelaget prøvde flere ganger å komme seg rundt på kant ved Kristoffer Tokstad, men klarte ikke å produsere nevneverdig. AaFK lå tett, kompakt og godt strukturert, og var veldig vanskelige å trenge gjennom.

Etter hvert gikk Godset tom for ideer, og Aalesund løftet laget. 30 minutter ut i kampen viste Lars Bohinens menn at det enkle ofte er det beste. En nydelig langpasning i bakrom fra Daan Klinkenberg nådde Sigurd Haugen, som var sterk i kroppen og trillet inn 0-1 til tangotrøyene.

Bare noen minutter senere fikk Simen Bolkan Nordli muligheten til å banke inn 0-2. Det ble litt klabb og babb etter en dødball, og unggutten fikk ballen dalende ned på foten, men hadde dessverre på seg ryggsekk. Ballen forsvant over.

Strømsgodset presset mer på inn mot pause, men Aalesund sto kompakte i forsvar og holdt på ettmålsledelsen omgangen ut. Like før pause måtte Aalesund forresten bytte. Daan Klinkenberg satte seg ned like før pausesignalet lød og fikk hjelp av fysio. Inn kom Oddbjørn Lie.

Sigurd Haugen ( i midten) gratuleres av kaptein Jonas Grønner etter 1-0 scoringen  på Marienlyst stadion. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Andre omgang:

Aalesund startet den andre omgangen friskt. Allerede etter fire minutter burde nok Sigurd Haugen vært tomålsscorer. Niklas Castro svingte ballen inn i feltet fra venstre. Ballen endte hos Jonas Grønner på bakerste stolpe. AaFKs kaptein for kvelden slo inn i feltet til Sigurd, som headet ballen rett i stanga!

AaFK fortsatte å dominere oppgjøret. Etter 54 minutter kombinerte Simen Bolkan Nordli, Sigurd Haugen og Niklas Castro pent på en kontring. Sistnevnte avsluttet angrepet, men ballen gikk utenfor. Det var godt tempo i dette angrepet, men mangelen på 100 prosent presisjon hindret en dobling av ledelsen.

Som tilfellet var en periode før pause, ble Aalesund liggende lavt også deler av den andre omgangen. Strømsgodset trillet ball, men mest sidelengs. Det var ikke mye rom hjemmelaget fant.

AaFK flyttet laget høyere opp i banen 20 minutter før slutt. Omtrent hver gang bortelaget gikk i angrep, var det med tempo, og kjappe AaFK-ere frustreret hjemmelagets spillere. Etter et fint angrep etter 70 minutter ble Niklas Castro stoppet ulovlig like utenfor sekstenmeterstreken. Daniel Leo Gretarsson prøvde seg med et bra spark på læret, men Viljar Myhra strakk seg så lang han var og slo ballen unna.

11 minutter før slutt var det stopper Niklas Gunnarsson som reddet hjemmelaget fra flere baklengs. Sigurd Haugen gikk i bakrom på et langt og godt oppspill, men ble taklet i avslutningsøyeblikket. Hadde han fått mer tid og truffet på mål ville sjansen for spiker i Godset-kista vært svært stor.

Sju minutter før ordinær tid måtte Daniel Leo Gretarsson forlate bana etter en smell. AaFK hadde ikke anledning til å gjøre flere bytter, og måtte avslutte med én mann mindre.

Strømsgodset kjørte matchen de siste minuttene, men Aalesund holdt unna - helt til det gjensto to minutter. Da la Godset ordentlig press på gjestene, og kjempet til seg et straffespark forårsaket av Izunna Uzochukwu. Fra straffemerket var Mikkel Maigaard sikkerheten selv, og trillet inn utligningen.

Fem minutter på overtid ble det høydramatisk på Marienlyst. Sigurd Haugen stakk nok en gang i bakrom, og var på vei gjennom da Ipalibo Jack la spissen i bakken. Dermed rødt kort til Godset-spilleren og frispark i brukbar posisjon for tangotrøyene. Oddbjørn Lie prøvde seg fra cirka 20 meter, men ballen strøk nettveggen.

Det var det siste som skjedde i 1-1-kampen i Drammen.

Strømsgodset - Aalesund 1-1 (0-1)