Ny opptur?

Før kampen: Sarpsborg 08 - Aalesund

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Sarpsborg 08 – Aalesund
Eliteserien, runde 12
Sarpsborg stadion søndag kl. 18.00

Kampen ser du på Eurosport Pluss eller Dplay.

Onsdag kunne vi juble vilt og hemningsløst for årets første seier. Tre kjærkomne poeng gir gutta tro og selvtillit, og kanskje får vi se en ny god kamp søndag?

Forløsende seier

I etterkant av 3-2-seieren mot Start ble Holmbert Fridjonsson, Niklas Castro og Isak Dybvik Määttä intervjuet av aafk.no. De tre AaFK-spillerne la ikke skjul på at seieren gjorde at mange kilo falt av skuldrene. 100.000 kilo for å være nøyaktig om vi skal tro Niklas.

Hovedtrener Lars Bohinen var ikke helt enig. For ham var forsvarsspillet fremdeles litt for ruskete til at han kjente på den samme følelsen. Videre understreket sjefen sjøl at laget fremdeles har mye å jobbe med defensivt.

En seier er likevel utrolig viktig for tangotrøyene, spesielt for selvtilliten, som man nå kan ta med seg inn mot kampen i Sarpsborg.

Simen Bolkan Nordli mot IK Start. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238
Simen Bolkan Nordli mot IK Start. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Hva med motstanderen?

Sarpsborg 08 befinner seg på 11. plass på Eliteserie-tabellen med 11 poeng på 11 kamper. De har scoret 10 og sluppet inn 12. På de fire siste kampene står de med én seier; 2-0 hjemme mot Odd 19. juli.

På hjemmebane har blåtrøyene tapt mer enn de har vunnet. To seire, én uavgjort og tre tap er status etter disse oppgjørene. Her skal det bemerkes at tapene kom på de første tre hjemmematchene:

Sarpsborg 08 - Vålerenga 0-1
Sarpsborg 08 - Strømsgodset 2-3
Sarpsborg 08 - Brann 0-1

På de tre siste kampene på egen grunn er laget derimot ubeseiret uten å ha sluppet inn mål:

Sarpsborg 08 - Start 1-0
Sarpsborg 08 - Odd 2-0
Sarpsborg 08 - Haugesund 0-0

I kampen mot Haugesund, som ble spilt onsdag, stilte særpingene slik:

Mitov Nilsson - Ødegaard, Utvik, Næss - Bojang (Jakobsen 68.), Lindseth, Coulibaly, Thomassen - Halvorsen, Larsen (Soltvedt 84.), Ofkir (Mos 68.)

Samme dag som Sarpsborg 08 spilte mot Haugesund presenterte klubben en ny spiller, og han er langt ifra ukjent for oss i AaFK. Spilleren det er snakk om er vår tidligere midtstopper Mikael Dyrestam, som hentes fra greske Xanthi. 28-åringen trenger litt tid på seg til å bli kampklar, og det forventes ikke at han spiller mot Aalesund.

Niklas står over

AaFKs kamptropp blir klar lørdag kveld. Et par spillere er usikre, men det som er 100 prosent sikkert er at vi må klare oss uten Niklas Castro. Mot Start fikk Oslo-gutten sesongens fjerde gule kort, noe som betyr at han må stå over kampen.

David Kristjan Olafsson er derimot tilbake etter at han fikk to gule kort mot Odd i den tiende Eliteserie-runden. Islendingen sto over kampen mot Start i forrige runde.

Sjekk hele troppen her.

Runden

Runde12

 

Annonse fra Eliteserien: