Ny jobb for Skiri

Klubblegenden tar over andrelaget og juniorlaget.

Annonse:

Remi Natvik sa tidlig i januar opp sin stilling i Aalesunds Fotballklubb. Nå er det klart at Amund Skiri erstatter stordabuen. Skiri, som i dag er toppspillerutvikler, vil fremdeles jobbe tett opp mot A-laget. Etter at legenden fra Åndalsnes returnerte til klubben før denne sesongen har han fulgt opp spillere mellom 16 og 21 år. Han vil fremdeles fungere i en slik rolle.

En svært engasjert Amund Skiri ser frem til en innholdsrik sesong, både på egne og de unge spillernes vegne

- Først og fremst blir det et utrolig spennende sportslig år for unggutta i AaFK. Et nytt nivå, 3. divisjon, med AaFK 2, G18 Nasjonal og regional serie og forhåpentligvis NM-cup for juniorene. Summen av dette gir flotte muligheter for at vi i juniorgruppa skal utvikle oss sammen. Personlig er jeg også veldig glad for at jeg får kombinert jobben som trener for AaFK 2 med toppspillerutviklerrollen i klubben. Det gjør at jeg også får jobbe videre med de yngste i A-stallen og hjelpe dem på veien til å bli stabile toppspillere i klubben, sier den sympatiske cupfinalehelten fra 2009.

Han kjenner årets juniorstall svært godt fra sesongen 2018. Mange er med fra i fjor, og et betydelig antall tar til i år steget opp fra guttelaget. Amund omtaler stallen som en sulten, ambisiøs og hardtarbeidende gjeng han selv ivrer for å bli jobbe mer med.

- Vi skal gjøre alt vi kan på hver eneste trening for å forbedre oss. Det er tross alt det vi gjør hver eneste dag som til slutt skal ta oss dit vi ønsker. Som nevnt skal vi delta i spennende juniorserier i år, som garantert vil være god matching for oss. Så vil vi også få med oss en del spillere fra A-stallen i AaFK 2-kampene, og det vet jeg vil gjøre oss til et slagkraftig mannskap. Norsk Tipping-ligaen, det som er 3. divisjon, holder et godt nivået, men det nivået er riktig for mange av våre unge spillere i 2019, sier Amund.

AaFK rekrutterer altså fra egne rekker til jobben som sjef for AaFK 2 og G19-laget. Klubben er likevel på jakt etter en trenerressurs, en person som skal jobbe tett sammen med Amund Skiri.

- Vi er i en god prosess med å få inn en ny person som en permanent løsning sammen med Amund, og håper at dette vil være på plass veldig snart, sier utviklingsleder Øyvind Riise Dalseth.

Amund Skiri (T.h) tar over andrelaget til AaFK. Frem til en trenerressurs er på plass vil Øyvind Riise Dalseth (T.v) bistå på feltet.
Amund Skiri (T.h) tar over andrelaget til AaFK. Frem til en trenerressurs er på plass vil Øyvind Riise Dalseth (T.v) bistå på feltet.
Annonse fra Eliteserien: