Null poeng hjem til Ålesund

Etter 5-1-seieren over Odd forrige runde var forventningene høye i forkant av Sogndal-kampen, men frispark etter 15 sekunder skulle sette sitt preg på kampen.

For frisparket fra 20 -25 meter som Nwakali skyter opp i krysset klarer dessverre ikke Andreas å vippe over mål.

Etter målet fortsetter Sogndal å presse AaFK høyt i banen og ved et par anledninger er laget fra Sogn og Fjordane farlig frampå uten at det kommer flere mål.

15 minutter ut i kampen kommer Aalesund mer med i kampen og etter et par minutter med trykk mot Sogndal-buret får Aalesund corner som Kirkeskov slår inn i feltet. Etter litt klapp og babb inne i feltet leverer Dyngeland en solid redning og Sogndal får til slutt avverget.

Aalesund fortsetter å presse og etter 20 minutter får AaFK frispark i god posisjon fra ca 20 meter. Ballen trilles og Mos skyter rett i muren og Sogndal får klarert.

Men etter 33 minutter får Gréatrsson testet venstrefoten fra ca 20 meter. På direkte skyter han til venstre for Dyngeland som nok en gang gjør en solid redning og klarerer til hjørnespark.

Påfølgende hjørnespark slår Carlsen inn i feltet og Dyngeland for klarert til ny cornern som igjen ender i ingenting.

Etter flere minutter med mye AaFK er det Sogndal som tar over spillet siste fem minuttene av 1. omgang, uten at det resulterer i det store for hjemmelaget.

- Det kommer i keeperhjørnet, det skal være mulig å slå den unna. Vi har ikke spilt noen god 1. omgang, så skal vi ta med oss noe må vi heve oss, sa Andreas Lie til Eurosport etter første 45 minuttene på Fosshaugane.

- Det vi har prestert er ikke godt nok

Første 45 minuttene var Trond langt fra fornøyd med det laget hadde prestert. For til 2. omgang forventet han annet tempo av tangotrøyene.

- Vi trenger flere spillere som ønsker å bidra med annet tempo, heldigvis er det 45 minutter igjen.

2. omgang sparkes i gang og etter noen trekk mister laget ballen og Sogndal går rett i angrep. Angrepet ender med en flott redning av Andreas Lie.

Første minuttene viser Sogndal at Aalesund må opp flere hakk skal Sunnmøringene ta med seg noe hjem til Ålesund.

For første 20 minuttene av 2. omgang bølger det mye fram og tilbake der ingen av lagene klarer å ta kontroll over kampen.

Etter 65 minutter gjør Fredriksen grep når han bytter ut Thrandarson og Grétarsson til fordel for Fet og Hoff.

Neste 10 minuttene legger Sogndal seg lave og Aalesund får spille på hjemmelagets banehalvdel uten at bortelaget klarer å utnytte banespillet.

Men så blir det fyr i kampen, for kampens målscorer går inn med knottene i duell med Carlsen og blir sendt direkte i garderoben. Med seks minutter igjen på klokka har Aalesund rikelig med tid til å ta med seg noe fra kampen.

Siste minuttene er det massivt press mot Sogndal-målet, men hjemmelaget forsvarer seg godt. Selv om det ble lagt til seks minutter så hjalp ikke det guttene våre og laget reiser hjem med null poeng.

Dermed taper AaFK for første gang i Sogndal i seriesammenheng siden 1996.

Neste kamp er mot Molde på Color Line Stadion neste lørdag. Da håper vi så mange som mulig tar turen for å støtte laget.