Nominert til MOT-prisen

David Fällman (29) er en av åtte spillere fra Eliteserien og OBOS-ligaen som er nominert til den gjeve MOT-prisen for 2021.

Annonse:

Foto: NTB

Det er ingen tvil om at nominasjonen betyr ekstremt mye for AaFK-spilleren. 

- For meg er dette den flotteste prisen du kan vinne som fotballspiller, sier Fällman.

- Det som gjør det så spesielt er at det er mine lagkamerater som har nominert meg, for det er de jeg er sammen med hver dag, legger han til. 

- Sterkere sammen

Svensken, som spilte 24 kamper i fjor, er klar på det er viktig at sunnmørsklubben er en del av MOT-nettverket i Norge. 

- Vi har 20-25 ulike individer som kommer fra forskjellige kulturer, steder og bakgrunner. Det er veldig viktig at vi får det til å fungere i lag, og MOT står for mye som vi kan bruke for å skape et godt miljø. Vi må gi rom for hverandre, løfte hverandre og utvikle oss sammen. Og i klubben er det masse fantastiske mennesker, så det bidrar til at vi blir sterkere sammen. 

Kapteinen er klar på at fotballspillere må være bevisst på at de er forbilder.

- Vi har den luksusen at både barn og unge ser opp til oss, og da er det viktig å være oppmerksom på hvordan vi oppfører oss og hvilket kroppsspråk vi bruker. For de unge ser hva vi gjør og tar etter oss. Når vi har den luksusen, må vi ta vare på den og bruke den godt, for vi kan gjøre en forskjell, sier Fällman.

- Flotte rollemodeller

Det er 13. gang prisen blir delt ut, og det er spillerne selv som velger vinneren. Kriteriene for å vinne MOT-prisen er at spilleren er bevisst sin rolle som forbilde for barn og unge, bryr seg om medspillere og viser respekt for både dommer og motspillere.

- Vi synes det er utrolig stas å dele ut MOT-prisen. Vi er stolte over at vi har mange flotte rollemodeller på våre ambassadørlag og vi synes derfor det er viktig å gi spillere som er bevisste sitt ansvar som forbilder en ekstra oppmerksomhet, sier kommunikasjon- og ambassadøransvarlig Martine Haug Nysether i MOT Norge.

- I alle de årene MOT har eksistert har toppfotballklubber vært en viktig påminner og forsterkning av MOT sitt budskap inn mot ungdom. At spillerne selv stemmer frem årets modigste fotballspiller er vi stolte over, ettersom det er spillerne selv som vet hvem som tar ekstra ansvar både på og utenfor banen, legger hun til.

Begrunnelsen

Fällman er i et meget eksklusivt selskap med flotte ambassadører for norsk fotball. De andre nominerte spillerne er Magnus Andersen (Tromsø), Håkon Opdal (Brann), Gjermund Åsen (Lillestrøm), Alexander Tettey (Rosenborg), Dan Peter Ulvestad (Kristiansund), Kristoffer Haraldseid (Molde), Simen Wangberg (Stabæk) og Mathias Blårud (Sogndal).

Begrunnelsen for at 29-åringen er nominert er som følgende:

- Den trivelige og familiekjære svenske har gode holdninger og verdier, møter deg med interesse og er genuint opptatt av at alle skal trives. Han tar seg tid både til lagkamerater, ansatte og frivillige. I et tett kampprogram, og med store forventninger om opprykk, har David vært samlende. I en periode med litt mindre gode prestasjoner, der ett poeng gjerne skulle vært tre, var David rakrygget i møte med media og spillergruppa. Han var klar i sin tale på hva han forventet, og stilte de tydeligste kravene til seg selv som bidragsyter. Det var aldri snakk om å være negativ til gruppa og medspillerne, men motivere og hente fram det beste i hver enkelt. David er også vært svært opptatt av menneskene i og rundt klubben. Han har uoppfordret stilt opp på arrangement i regi av supporterne, hvor han har tatt seg veldig god tid til både store og små. Han har også vært på besøk hos bredden for å trene lag, fortelle om hverdagen som fotballspiller og komme med sine råd fra en innholdsrik karriere.

EARLY BIRD

VOKSEN FRA KR. 1.100,-
B/S/H FRA KL. 550,-
KJØP SESONGKORT

Annonse fra Eliteserien: