Niklas-trippel senket Brann

Castro-show i Vestlandshallen!

Arkivfoto: Srdan Mudrinic

AaFK gikk rett i angrep i Vestlandshallen. Bergenseren Ståle Stålinho Sæthre kom til avslutning, men skuddet gikk over.

Bare to minutter var spilt av treningskampen mellom Brann og Aalesund da de blåkledde fra Sunnmøre igjen var frampå. Kaptein Fredrik Carlsen rappet ballen fra bergenserne og spilte videre til Torbjørn Agdestein, men stordabuen klarte ikke å overliste Branns målmann.

To minutter senere var det Brann som fikk en gigasjanse. Hjemmelaget fikk frispark, og Fredrik Haugen fyrte løs - rett i stanga. På returen var Christian Eggen Rismark frampå, men barnebarnet til en viss RBK-legende traff ikke mål.

Etter ni minutter endte et frispark fra Niklas Castro hos Ståle, som forsøkte å skru ballen opp i krysset, men Eirik Holmen Johansen i Brann-buret hadde kontroll.

Det var de rødkledde vertene som traff nettmaskene først, og det etter 11 minutter. Litt rot hos AaFK gjorde at Gilbert Koomson fikk kula. Den leverer han videre til Daouda Bamba, som banket inn 1-0 fra skrått hold.

To minutter senere skulle Niklas Castro presentere seg i Vestlandshallen. Jørgen Hatlehol fant norsk-chileneren etter en ballerobring. Vår nummer 9 spilte videre til Torbjørn Agdestein, som fra kort hold traff tverrliggeren. På returen var Niklas sikkerheten selv og sørget for utligning.

Kun seks minutter senere kom 1-2, nok en gang ved Niklas Castro. Simen Bolkan Nordli, med flere Brann-spillere på seg, fant Niklas ved sekstenmeterstreken. Niklas avsluttet via foten til en Brann-forsvarer, og utmanøvrerte keeper Eirik Holmen Johansen.

Like før pause kokte det litt i Vestlandshallen. Fredrik Carlsen utnyttet at Fredrik Haugen ikke var oppmerksom, snappet ballen og kom gjennom. I avslutningsøyeblikket ble vår kaptein lagt i bakken av nevnte Haugen uten at dommeren dømte frispark. I etterkant av situasjonen pådro både Niklas Castro og Jonas Grønner seg gult kort.

Brann hadde mye av spillet etter pause, men greide ikke å spille seg til store sjanser. Det gjorde derimot AaFK. Etter 64 minutter ble Isak Dybvik Määttä spilt fri av Stålinho, men avslutningen fra stortalentet fra Sula gikk like utenfor.

11 minutter før slutt fullførte Niklas Castro sitt hat trick. Han vant en duell, kom seg inn i boksen og avsluttet elegant over Branns høyreiste keeper. Lekkert fra dagens store helt.

Brann klarte aldri å svare, og dermed endte det med enm råsterk borteseier for Aalesund.

Brann - Aalesund 1-3 (1-2)