Nederlag på Nadderud

Stabæk klart best da AaFK gikk på enda et tap.

Første omgang:

Stabæk la press på Aalesund fra start av på Nadderud. Den første ordentlige sjansen var det debutant Marcus Antonsson som fikk. Svensken ble spilt fri, fikk en liten luke til AaFK-forsvaret og fyrte løs fra 15-16 meter. Andreas Lie var våken og med på notene. Da var det spilt 11 minutter. Før sjansen hadde Stabæk trykket AaFK bakover uten å skape så veldig mye.

Like etter Antonssons mulighet prøvde Darren Maatsen seg fra langt hold for vertene. Skuddet var bra og hadde god retning, men heldigvis for Aalesund gikk ballen like over.

Aalesunds første store mulighet kom etter fint spill 22 minutter ut i oppgjøret. Isak Dybvik Määttä slo ballen opp til Niklas Castro, som la ballen ut til Simen Bolkan Nordli. Den tidligere HamKam-spilleren fikk bra treff, men Marcus Sandberg kastet seg og reddet skuddet.

Like etter stormet Stabæk i angrep, og ballen ble slått langt opp i bana til Darren Maatsen inne i feltet, men Andreas Lie var nok en gang på pletten og avverget.

Bare minutter senere måtte Andreas igjen gjøre en god redning. Kaloyan Kostadinov førte ballen oppover i bana uten særlig press og forsøkte seg med kraft fra 25 meter. Andreas var dyktig da han slo ballen bort. Som om ikke det var nok måtte han også i aksjon da Oliver Edvardsen ladet kanonen fra kanten av sekstenmeteren kort tid etterpå. Virkelig på jobb der, 33-åringen i AaFK-buret!

Ved halvtimen passert hadde Stabæk hatt ti avslutninger mot AaFKs ene.

Sjansebonanzaen avtok i noen minutter, men det var fremdeles Stabæk som styrte spillet på Nadderud. I en rolig periode smalt det likevel da Stabæk fikk frispark. Fra 25 meter, litt ute til høyre, fyrte Emil Bohinen løs og skrudde ballen på pent vis over muren og forbi Andreas Lie. 1-0 til vertene!

Andre omgang:

Lars Arne Nilsen gjorde tre bytter til andre omgang.

David Kristjan Olafsson

Det tok ikke mange minuttene av den andre omgangen før Stabæk doblet ledelsen. Oliver Edvardsen tråklet seg inn i feltet med flere AaFK-spillere på slep før han fikk kjempet ballen forbi Andreas Lie i Aalesund-målet.

Stabæk fortsatte dominansen på egen grunn. AaFK var passive da hjemmelaget etter 58 minutter fikk avansere framover i bana. Ballen endte til slutt hos Mats Solheim, som fra skrått hold curlet ballen i retning lengste hjørne. Ballen gikk i nettmaskene via Andreas Lies keeperhansker. 3-0 til Jan Jönssons gutter.

Midtveis ut i omgangen fikk debutant Antonsson alle tiders mulighet til å sette inn 4-0, men skuddet fra kort hold ble stanset av en fin beinparade fra Andreas Lie.

Noen minutter senere var det Darren Maatsen som testet skuddfoten. Han fikk en crosser fra venstre og traff på direkten. Treffet på volley var greit, men ballen gikk over.

Nykommer Gustav Valsvik bommet derimot ikke da Stabæk fikk et hjørnespark med ti minutter igjen av ordinær tid. Ballen ble slått inn fra høyre, og inne i feltet raget den tidligere Rosenborg-spilleren over alt og alle. Midtstopperen headet Stabæk opp i 4-0 på kontant vis.

Det endte med 4-0 til Stabæk og en skuffende prestasjon av våre gutter.

Stabæk - Aalesund 4-0 (1-0)