Nasjonal serie kan ikke komme fort nok

Ruben Myers og G16-gjengen trener hardt med blikket festet på kamper mot de beste laga i landet.

Annonse:

Foto: Rolf Hansen

Myers kom fra Spjelkavik på tampen av fjoråret, og hadde da i tillegg bak seg 2019-sesongen i Rollon. I mannskapet til Per Gidlund og Jonas Sunde har bygutten etablert seg som en sikker starter i den defensive rollen eller som indreløper. En boks til boks-spiller, som også kan slå de befriende lange gjennombruddspasningene i bakrommet mot kant eller spiss.

Spranget fra en treningshverdag i breddeklubb var stort, men lite å gruble nattesøvna i stykker på. Følg drømmene.

-Da AaFK meldte sin interesse var det en no-brainer å hoppe ut i det. Dette er på flere vis stedet man vil være om man vil bli lagt merke til og hørt om. Det er et stort steg man må ta for å forberede seg på å det en dag bli profesjonell. Det er jo det alle på dette laget vil, og det vises på alle treninger. Her er høy intensitet og stort konkurranseinstinkt. Alle vil vise seg fram, men samtidig er kanskje det beste at alle er glade på hverandres vegne. Vi er et lag i enden, og det føles veldig godt å alltid ha lag-kamerater i ryggen, sier Ruben Myers.

Vil spille mot de beste

Covid19 har satt en stopper for all kampaktivitet i Nasjonal serie. Det er et håp om å få i gang serien før sommerferien, om regjeringens gjenåpningsplan står seg.

Da skal tangotrøyene være klare.

-Nasjonal serien er jo tingen, og en av de store grunnene til at vi er her. Vi ønsker å matche oss mot de beste. Når vi ikke får det, er det selvsagt kjipt, men det gir oss bare enda bedre tid å forberede oss til når den dagen kommer. Da skal vi virkelig vise at vi er klare for nivået i Nasjonal serie. Vi vet at vi er i stand til å hevde oss blant de beste, fortsetter Myers.

Det å være en del av en toppklubb, handler også om å tåle både gode og mindre sterke tilbakemeldinger.

-Spranget var stort fra Spjelkavik og hit på alle plan egentlig. Her får man 1 til 1-coaching, og det er på en helt annen måte enn i breddeklubb. En del av pakka er å tåle både kritiske tilbakemeldinger og ros for det man gjør. Mentalt er det også en utfordring, for her er det bare gode spillere. Fysisk er hver økt knallhard. Vi vet lista ligger høyt på nasjonalt nivå, men det er den vi hver dag strekker oss etter for å komme over, avslutter Ruben Myers.

Annonse fra Obos-ligaen: