- Nå må alt skje i et høyere tempo

Kristoffer Lie om Rosenborg, sesongoppkjøringen og de nye spillerne.

Annonse:

Foto: AaFK

Aalesunds FK er på plass i bartebyen for å møte Rosenborg til en ny treningskamp på Koteng Arena. Assistenttrener Kristoffer Lie er fornøyd med utviklingen han har sett i det siste.

- Vi har hatt en fin progresjon, og en fin stigning i en litt ny måte å spille på. Det var en god kamp mot Sogndal hvor vi fikk se litt relasjoner og vi fikk til mye mer enn hva vi har gjort i de tidligere treningskampene. Det resulterte i mange gode angrep og tre mål.

Lie forteller at det er viktig å få disse referansene mot gode lag som Rosenborg og Bodø/Glimt, hvor ting går litt fortere, og hvor kampene gjerne er litt mer fysiske. 

- Det gjelder å få til mye av det samme som mot Sogndal, men nå må alt skje i et høyere tempo. Jeg ser for meg to relativt like lag i dag, der vi nok kommer til å få muligheten til å spille en del. Da håper jeg vi får se de angrepsmønstrene vi har sett på. Vi må klare å stå etter og presse de. 

Amidou Diop, Alexander Munksgaard, Ole Martin Kolskogen, Trace Murray og Kasper Lunding har kommet inn, og Lie forteller at guttene har funnet seg godt til rette i troppen.

- Det har vært veldig friskt. De er alle hurtige, offensive spillere. Kasper Lunding har vært litt uheldig med noen småskader, men du kan se hvor kvikk han er og han har en veldig farlig skuddfot. Murray har kommet inn og gjort det bra fra første stund. Han bidrar godt offensivt og løper enormt mye. Munksgaard er veldig komfortabel med ballen i beina, og er en naturlig offensiv back slik som Murray. Han kan skape mye i angrep for oss. 

- Diop har også mange av de samme kvalitetene, og han kan dekke enorme rom på banen, litt som Kristoffer Barmen gjør. Kolskogen er også en veldig spennende signering for oss, som kan bidra med mye fart i det bakre leddet.

For Lie og resten av laget er det nå en ting som gjelder.

- Nå trenger vi kamper. Vi trenger å sette samspillet til et høyere nivå. Relasjonene må bli bedre og da tror jeg vi vil fortsette å ha den stigningen vi har hatt til nå, slik at vi skal være der vi ønsker 10. april mot Vålerenga. 

Kampstart er satt til 15:00 og du kan se kampen på SMP.no

Annonse fra Obos-ligaen: