Nå feirer Matheo scoringer i tangodrakt

Annonse:

Foto: Rolf Hansen

Matheo Giske Hjelle har siden barnefotballen av vist både målteft utover det vanlige, og ikke minst hvordan scoringer på fotballbana skal feires.

-Det er deilig å endelig spille mot de som er like gamle som oss.

— Matheo Giske Hjelle

Den offensive angrepsspilleren kom fra Valder før sommerferien, og opp gjennom årene i blått har det blitt mange mål. Nå ser Matheo fram til å forhåpentligvis skyte AaFKs guttelag til mange poeng i nasjonal serie.

Den offisielle debuten i nasjonal serie eller mot jevnaldrende kom borte mot Kristiansund.

-Det er deilig å endelig spille mot de som er like gamle som oss. Det føles mer riktig, men det har selvsagt vært kjekt å spilt treningskamper mot lokale juniorlag inn mot dette. Det har vært et spesielt år, men vi har i alle fall fått trent godt. Nå er det herlig å komme i gang, og jeg tror det skal bli veldig bra med nasjonal serie utover høsten. Jeg skal score mange mål, og det gleder jeg meg til, sier Matheo Giske Hjelle.

Mål skal feires

Helt siden 5er-fotballen i Valder har 2006-spilleren vist stor appetitt for mål, og ikke minst hvordan en scoring skal feires. Elleville drag over halve bana er ikke uvanlig, og smilet er som alltid på plass. Om det er scoring eller ikke.

Matheo Giske Hjelle har vært en del av landslagsskolen helt siden bylaget for 2006-årgangen, og er nå med på G15-kretslaget, som så vidt har startet opp igjen etter alle smittevernrestriksjoner i forbindelse med korona-pandemien.

-Det er veldig godt å komme i gang med kretslaget, for det er noe jeg har savnet. Det er dette med å møte de beste fra sin egen årgang fra andre steder i Norge, for vi ønsker jo hele veien å se hvor vi selv står. Det har ikke vært så lett det siste halvannet året, som slik sett har vært veldig spesielt. Vi har heldigvis vært så priviligerte at vi har fått lov til å trene mesteparten av tiden. Både innenfor korona-restriksjonene og vanlig, men selvsagt har vi savnet kamphverdagen, sier Giske Hjelle videre.

Han er yngstemann i en fotballfamilie, der faren Amund i mange sesonger var ei forsvarsklippe på Vigra. Siden har faren vært trener for sønnenes lag i IL Valder, der brødrene til Matheo selvsagt også har slått sine pasninger. Faren er fortsatt med i trenerteamet rundt juniorlaget til Valder, der Matheo inntil nylig var med i treningsgruppen.

-Overgangen fra Valder til AaFK har vært et lite steg opp. Jeg trente med juniorlaget der, og det er et veldig bra lag. Jeg merker at det er litt mer fokus på treninger og kamper her enn i Valder. Dette blir kjempespennende, avslutter Matheo Giske Hjelle.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: